Blog

11 Mangpaat Kaséhatan Suplemén Resveratrol

 

Naon Ari Resveratrol?

Resveratrol mangrupikeun senyawa tutuwuhan polifenol alami anu bertindak salaku antioksidan. Sumber resveratrol kalebet anggur beureum, anggur, buah, kacang, sareng coklat hideung. Sanyawa ieu sigana pekat pisan dina siki sareng kulit buah sareng anggur. Siki sareng kulit anggur dilarapkeun dina fermentasi anggur resveratrol, sareng éta sababna anggur beureum kacida kenteleun dina resveratrol. Kagunaan Resveratrol dina kasihatan sareng kasihatan kalebet manajemen sababaraha rupa tantangan kaséhatan anu patali sareng umur, sapertos panyakit jantung, panyakit Alzheimer, diabetes, sareng kanker.

 

Kumaha Kacapi Resveratrol?

Resveratrol tiasa dianggo ku ngalindungan DNA sél urang. Hal ieu dipercaya minangka salah sahiji antioksidan anu paling mujarab. Antioksidan damel ku ngabantosan dina pencegahan karusakan sél anu biasana disababkeun ku radikal bébas. Radikal bébas mangrupikeun atom anu teu stabil anu dibawa ku panonpoé, polusi, sareng pembakaran lemak alami dina awak urang anu tiasa nyababkeun kamunduran otak, kanker, sareng sepuh.

 

11 Manfaat Kaséhatan Suplemén Resveratrol

 

11 Mangpaat Kaséhatan Tina Suplemén Resveratrol-01

 

1. Suplemén Resveratrol Ningkatkeun Kaséhatan Hati anjeun

Dina panalungtikan anu didokumentasikeun dina taun 2015, ilmuwan nganalisa 6 studi anu saméméhna didokumentasikeun épék resveratrol dina tekanan getih sistétik sareng nyimpulkeun yén dosana resveratrol anu langkung luhur (di luhur 150 mg sapopoé) sacara signifikan nurunkeun tekanan darah systolik.

Tekanan getih sistétik biasana ningkat sareng sepuh, sakumaha arteri kaku. Nalika luhur teuing, éta résiko serius pikeun panyakit jantung.

Resveratrol dipercaya ngahasilkeun pangaruh-tekanan-turun getih ieu ku merangsang produksi langkung seueur nitrik oksida. Asam nitrat kahareupna ngabalukarkeun rélaxasi tina pembuluh getih.

 

11 Mangpaat Kaséhatan Tina Suplemén Resveratrol-02

 

2. Resveratrol Kontrol Lemak Darah Dina Cara Anu Positip

Panilitian dina sato nunjukkeun yén resveratrol tiasa mangaruhan lemak getih sacara positip. Panilitian anu dilakukeun di 2016 masihan beurit diét beunghar lemak polyunsaturated sareng protéin. Éta ogé masihan suplemén resveratrol beurit. Élmuwan sadar yén beurat awak sareng kadar koléstérén tikus turun, sareng kadar koléstérol "saéna" naék.

Resveratrol tiasa pangaruh tingkat koléstérol ku nurunkeun efek énzim anu ngatur produksi koléstérasi anu goréng. Éta ogé tiasa nurunkeun oksidasi kolesterol LDL berkat kamampuan antioksidan na.

Dina sidang, pamilon nyandak ékstrak anggur anu parantos ditingkatkeun nganggo bubuk resveratrol. Saatos perawatan dina 6 bulan, kolesterol LDL na parantos turun ku 4.5 persen, sareng koléstérol anu dioksidasina parantos ngirangan langkung ti 20 persen dibandingkeun ka grup kontrol anu nyandak ekstrak anggur anu teu acan dikayaan ku resveratrol atanapi plasebo.

 

11 Mangpaat Kaséhatan Tina Suplemén Resveratrol-03

 

3. Suplemén Resveratrol Mei Demam Khasiat

Sababaraha uji klinis nunjukkeun yén semprot irung resveratrol tiasa nurunkeun gejala rhinitis alérgi atanapi muriang jarami. Peneliti ngagunakeun semprot irung pikeun ngiringan bioavailability resveratrol anu kirang, hartosna aranjeunna langsung kadorong ka daérah awak anu aya masalah.

Dina studi anu ngalibetkeun 100 pamilon, panyemprot intranasal kalayan 0.1% resveratrol dianggo 3 kali per dinten sadinten opat minggu penurunan gejala nasal sareng kualitas hirup dina penderita muriang.

Dina sidang klinis sanésna ngalibetkeun 68 murangkalih demam jarami anu dipicu, sari séhat 0.05 persen resveratrol intranasal, sareng béta-glukana 0.33% ningkatkeun sumbatan irung, gatal-gatal, irung berair, sareng bersin. Ieu dipasihkeun tilu kali sadinten kanggo dua bulan.

 

11 Mangpaat Kaséhatan Tina Suplemén Resveratrol-04

 

4. Nyeri Bersih Resveratrol

Rematik mangrupikeun kaayaan anu nyababkeun mobilitas sareng nyeri gabungan. Nalika resveratrol dicandak salaku ubar, éta tiasa ngabantosan anu penting dina panyalindungan ngalawan karusakan rawan. Rawatan rawan bisa ngabalukarkeun nyeri dina sendi sareng mangrupikeun salah sahiji gejala utama rematik.

Dina hiji pangajaran, nyaéta suplemén resveratrol disuntik kana sendi dengkul kelenci anu kaserang rematik sareng sadar yén kelenci ieu nunjukkeun kirang ngarusak tulang rawan kelenci.

Langkung panalitian sato sareng pipa-tabung parantos nunjukkeun yén resveratrol tiasa ngirangan radang sareng ngajagi tina karusakan kana sendi.

 

11 Mangpaat Kaséhatan Tina Suplemén Resveratrol-05

 

5. Pangaruh Anti Kanker Resveratrol

Sababaraha kajian panilitian nunjukkeun yén resveratrol tiasa gaduh épék anti-kanker positip. Salaku conto, dina ulikan sato anu dilakukeun dina taun 2016, resveratrol nurunkeun regrowth tumor ovarium saatos kémoterapi. Ulikan anu diterbitkeun sadar yén resveratrol diblokir kalembaban glukosa ku sél kanker (seuseueurna sél kanker ngagunakeun glukosa salaku sumber énergi).

 

6. Antioksidan Pertahanan

Panaliti yakin resveratrol gaduh dua kali antioksidan kagiatan dina éta tindakan minangka sanyawa anu nguatkeun gén antioksidan séjén, énzim, sareng jalur sareng salaku antioksidan langsung.

Peradangan sareng setrés oksidatif beuki parah atanapi memicu sababaraha panyakit tina diabetes sareng panyakit jantung ka turunna kognitif sareng kanker. Suplemén resveratrol nguatkeun énzim antioksidan, kajian sato jeung sélular, anu kalebet kieu:

  • SIRT sareng Sirtuin énzim anu ngajagi protéin sareng mareuman gen anu aya hubunganana
  • NRF2 sareng SOD, anu mangrupikeun komponén penting tina pertahanan antioksidan sareng hub detox.
  • Heme-oxygenase 1 anu ngarobih hémoglobin ka hem teras ngajemput beusi sareng antioksidan
  • Glutation
  • Catalase anu nyegah kami tina karusakan oksidatif

Studi terbatas ogé nunjukkeun yén resveratrol nurunkeun zat radang sareng radikal gratis.

 

11 Mangpaat Kaséhatan Tina Suplemén Resveratrol-06

 

7. Resveratrol Kanggo Perbaikan Kaséhatan Kulit

Dina panalungtikan klinis ngalibetkeun 20 pamilon anu jarawat, gel resveratrol masihan hasil anu positif dina dua bulan. Eta nurunkeun parah jarawat ku ampir 70 persén sareng ningkatkeun kaséhatan kulit sakabéh ku langkung ti 50 persén tanpa efek samping. Moisturizer Resveratrol q10 ogé parantos kabuktosan janten solusi anu sampurna pikeun sepuh sateuacanna, garing, kusam, sareng kulit flaking. Élmuwan ogé mendakan yén produk kosmetik ditingkatkeun sareng resveratrol henteu ngorondang sareng stabil nalika disimpen dina kulkas (40 ° F / 4 ° C).

 

8. Kontrol gula Gula

Hiji panaliten mendakan yén resveratrol ngabantosan métabolisme glukosa. Dina sawelas lalaki anu gemuk tapi séhat, resveratrol (150 mg per 24 jam) kapanggih pikeun naekeun sensitipitas insulin sareng turun tingkat gula getih saatos sasasih.

Éta ogé ningkatkeun tingkat PGC-1a sareng SIRT1. SIRT mangrupikeun énzim anu ésénsial pikeun "mareuman" gén anu ngabahayakeun, anu ningkatkeun peradangan, setoran lemak, sareng gula getih dina awak. Dina waktos anu sasarengan, PGC-1a damel pikeun mastikeun yén mitokondria tetep séhat.

Resveratrol turun gula getih dina panilitian kana beurit diabetik. Éta ngarangsang sél pikeun ngonsumsi langkung glukosa, anu nurunkeun résistansi insulin. Ekstrak resveratrol ogé ngajagi sél béta anu nyumputkeun insulin dina pankréas. Ieu ngamungkinkeun sél naékeun tingkat insulin nalika turun sareng turunkeun nalika jangkung teuing.

 

9. Kontrol Testosteron Resveratrol

Numutkeun kana studi anu tangtu, suplemén resveratrol tiasa ngabantosan di balancing réspon éstrogén. Ieu tiasa mangaruhan kaséhatan reproduksi boh awéwé sareng lalaki.

Dina beurit jalu, resveratrol naekeun count spérma sareng téstostéron tanpa pangaruh négatip. Panaliti ogé ngira yén éta tiasa merangsang hypothalamic-pituitary-gonadal (HPG), anu ngatur pembebasan hormon séksus ti hypothalamus ngalangkungan hipofisis dina uteuk.

Resveratrol dipilampah dina cara anu béda pikeun awéwé. Dina hiji panilitian, 40 awéwé postmenopausal dibéré resveratrol (1g per dinten salami tilu bulan). Resveratrol henteu mangaruhan téstostéron atanapi éstrogén tapi nguatkeun protéinna, anu ngabeungkeut hormon séks sareng ngangkutna liwat getih ku 10 persén. Éta ogé ningkatkeun métabolisme éstrogén, anu tiasa ngirangan résiko kanker payudara.

Resveratrol nyegah énzim aromatase, anu ngahasilkeun éstrogen dina sato sareng ngarang reséptor éstrogén hampang. Molekul resveratrol ngiket ka reséptor estrogen ku cara anu langkung lemah batan éstrogén. Ieu gaduh pangaruh balancing dina éta tiasa ngabantuan naekeun aksi kawas éstrogen nalika tingkat hormon seks awéwéna rendah (meureun saatos ménopause) atanapi nurunkeunana nalika éta sacara luhur.

 

11 Mangpaat Kaséhatan Tina Suplemén Resveratrol-07

 

10. Resveratrol Nglindhungi Otak anjeun

Rupa-rupa panilitian parantos nunjukkeun yén nginum anggur beureum tiasa ngabantosan anjeun dina turunna kognitif anu aya hubunganana sareng umur. Ieu bisa jadi akibat tina aksi anti radang sareng antioksidan tina resveratrol. Sanyawa ieu condong ngaganggu fragmen protéin anu disebatkeun salaku beta-amyloids, anu ilubiung dina pembentukan plak, anu mangrupikeun ciri khas AD (panyawat Alzheimer).

Ogé, éta tiasa ngaktipkeun ranté kajadian anu nyegah sél otak ngalawan karusakan anu mungkin.

 

11. Anggo Resveratrol Dina Ngokolakeun Obesitas

Aya sakedik bukti klinis anu ngadukung panerapan resveratrol di pasién anu bajoang kalayan kaayaan anu patali sareng obesitas. Panilitian sato anu aya, Nanging, nunjukkeun yén resveratrol mungkin gaduh épék positip pikeun jalma anu bajoang kalayan obesitas.

Dina hiji studi tinangtu, beurit disuetkeun ku diet anu gajih luhur sareng suplemén resveratrol. Suplemén nurunkeun setrés oksidatif sareng ngajagaan beurit pikeun kamungkinan maot sél-sél anu disebat Tregs (sél imun pelindung).

Resveratrol ogé diblokir sél lemak tina ngahasilkeun lemak anyar sareng diaktipkeun nuju maotna sél lemak dina studi dumasar sél. Hal éta dilakukeun ku mareuman gen gamma PPAR, anu nyababkeun gain beurat bari ngaktifkeun gen UCP1 sareng SIRT3, anu ningkatkeun kaséhatan mitokondria sareng ngagunakeun énergi.

Resveratrol ogé bisa naekeun leungitna beurat ku ngahambat rupa énzim anu ngahasilkeun lemak sapertos lipase-sensitip hormon, sintésis asam lemak, sareng lipoprotein lipase. Janten upami anjeun milari suplemén anu tiasa ningkatkeun program leungitna beurat, anjeun tiasa mikirkeun bubuk resveratrol.

 

Dosage Resveratrol

Teu aya resépatrol anu resép. Nanging, panilitian nyimpulkeun yén dosis resveratrol anu handap masihan perlindungan tina sagala rupa panyakit. Di sisi anu sanésna, dosis resveratrol anu luhur pisan tiasa ngabahayakeun kaséhatan.

Élmuwan ngagunakeun dosana resveratrol anu béda dina panalungtikanana. Ieu dumasar kana daérah panalungtikan khusus. Contona, dina panalungtikan pikeun ngulik hubungan diabetes sareng hubungan resveratrol, 250 dugi ka 1000mg dikaluarkeun sadinten sadinten kanggo 12 minggu. Dina panéangan anu béda ngeunaan peran ieu dina manajemén muriang jarami, dua mata cai 0.1% hidung resveratrol disemprot kana unggal tilu kali liang irung dina unggal 24 jam salami sasasih. Dosis ieu sigana masihan hasil anu diperkirakeun.

 

Balukar Sisi Resveratrol

Panaliti henteu acan langkung parah efek samping resveratrol sanajan dina dosis anu langkung luhur. Dosage resveratrol anu parah pisan, kumaha ogé, numbu ka tekanan getih turun, muriang, sareng sél getih séhat. Di sababaraha urang, dosage supleménol suplementer tinggi tiasa nyababkeun masalah ginjal.

 

Naon Obat séjén anu bakal mangaruhan Resveratrol

Resveratrol bakal ngajantenkeun trélét dina aliran getih anjeun kirang "lengket." Ku sabab éta, sacara signifikan bisa ningkatkeun résiko perdarahan lamun anjeun nyandak warfarin (Coumadin), ibuprofen, clopidogrel (Plavix), aspirin, atanapi obat anti radang nonsteroidal sanés.

 

Suplemén Pangalusna Resveratrol

Suplemén resveratrol anu pangsaéna kedah ngandung 100% resveratrol alami. Suplemén kedah nyayogikeun 1000 mg resveratrol alami unggal 24 jam nalika dikonsumsi dua kali sapoé, 500mg dina unggal kapsul. Suplemén kudu didaptarkeun tina kulit anggur beureum murni, buah beri, sareng blueberries.

nu suplemén resveratrol pangsaéna kedahna henteu ngandung beungkeutan, pangisi, atanapi pengawet anu teu perlu anu berpotensi ngabahayakeun atanapi GMO. Fasilitas pabrik suplemén urang kedah patuh GMP. Sababaraha pabrik ogé nyayogikeun campuran premium resveratrol, anu diwangun tina ekstrak téh héjo, sari siki anggur, trans-resveratrol, vitamin c, sari buah blueberry, sari buah delima, sareng sari akai.

 

Rujukan:

1] Timmers S., Konings E., Bilet L, dkk. Balukar-Kalolobaan Benda sapertos Kalori 30 Ari Dina Resveratrol Suplemén dina Énergi Metabolisme sareng Propil Metabolik di Manusa Obese. Metabolisme sél 2011; 14: 612-622

 

Lamuela-Raventos RM, Romero-Perez AI, Waterhouse AL, de la Torre-Boronat MC; Romero-Perez; Waterhouse; de la Torre-Boronat (1995). "Analisis HPLC Langsung ngeunaan cis- sareng trans-Resveratrol sareng Pomid Isomers di Spanyol Beureum Vitis vinifera Wines." Jurnal Kimia Pertanian sareng Pangan. 43 (2): 281–283.

Prokop J, Abrman P, Seligson AL, Sovak M; Abrman; Seligson; Sovak (2006). "Resveratrol sareng pélikid glikol na nyaéta polifenol stabil." J Med Dahareun. 9 (1): 11–4

 

<tulisan saméméhna

 

Daptar eusi

 

 

2020-05-05 suplemén
Ngeunaan ibeimon