Blog

Anandamide (AEA): Sagala Anu Anjeun Kedah Terang

 

Naon Ari Anandamide (AEA)?

Ngaran Anandamide (AEA) asalna tina kecap Ananda anu hartosna ngahasilkeun kabagjaan. Ieu mangrupikeun endocannabinoid anu diklasifikasikeun dina gugus asam amida lemak. Sacara stuktur, ngagaduhan komposisi molekular anu sami sareng tetrahydrocannabinol (THC), sanyawa aktif dina ganja. Biasana, sacara alami dihasilkeun ku awak kana paménta dina uteuk ngalaksanakeun réaksi kondensasi dina neuron.

 

Kumaha Mangpaat Anandamide (AEA)?

Anandamide didamel tina N-arachidonoyl phosphatidylethanolamine. Éta direcah ku énzim asam amida hidrolase (FAAH) énzim pikeun ngahasilkeun asam arakidonat sareng étanolamin. Janten molekul rapuh, éta bakal di bagi kana sanyawa séjén kalayan gancang. Upami FAAH henteu ngalakukeun ieu gancang, Anandamide ngagantung dina awak langkung lami. Éta ngandung harti yén anjeun kamungkinan bakal nguntungkeun langkung seueur manpaatna, misal, kirang hariwang.

Anandamide berinteraksi sareng duanana reséptor CB1 sareng CB2 anu dipendakan dina sistem saraf saraf periferal. Ngaliwatan interaksina sareng reséptor cannabinoid dina uteuk, éta mangaruhan salah sahiji sistem saraf. Paningkatan dina tingkat Anandamide ngabalukarkeun tingkat kasenangan.

 

Naon Manandamide (AEA) Digunakeun Kanggo (Manfaat)?

 

  • memori gawe

Keindahan Suplemén anandamide nyaéta yén éta ngabantuan ningkatkeun kapasitas mémori anjeun tiasa dianggo. Éta ogé ngabantosan anjeun janten langkung kreatif ku ngumpul seueur émbaran anjeun tiasa dianggo pikeun nyiptakeun ideu anyar.

Panaliti anu dilakukeun dina beurit sareng kakurangan mémori anu berpungsi nunjukkeun yén ku panggunaan Anandamide, aya paningkatan anu penting. Janten sanés waktos badé tetep museurkeun studi atanapi padamelan anjeun, teras anjeun tiasa nganggo pil Anandamide.

kosong

  • Napsu kawasa

Upami anjeun kabetot pikeun ngajaga diet anu diatur, maka anjeun kudu ngendalikeun napsu anjeun. Salah sahiji kauntungan Anandamide nyaéta yén ngatur siklus napsu sareng kasabaran anjeun. Akibatna, ieu ngeureunkeun rasa sakit lapar sareng ngidam gélo. Kalayan ieu, anjeun bahkan tiasa mutuskeun pikeun ngagaduhan bagian sadinten upami anjeun nuju misi leungit beurat. Coba ayeuna sareng tingali kumaha éta ngarobih game leungitna beurat pikeun anjeun.

 

  • Neurogenesis

Pikeun uteuk anjeun tiasa berpungsi dina kamampuan anu maksimal, maka kedah aya neurogenesis. Éta nyaéta prosés nyiptakeun saraf atanapi sél otak énggal. Salah sahiji bahan kimia anu sacara efektif ningkat neurogenesis, utamina sepuh, nyaéta Anandamide (AEA).

Upami anjeun ngajaga tingkat Anandamide anu ditangtoskeun dina uteuk anjeun, maka anjeun résiko langkung handap sangsara ti masalah neurodegenerative.

kosong

  • Ngatur kahayang séks

Ayeuna, masarakat ngagunakeun Anandamide pikeun ningkatkeun kahayang séksualna. Dina dosage Anandamide anu rendah, aya stimulasi dina kahayang seksual saurang. Éta, kumaha waé, tiasa dianggo sabalikna nalika nyandak anu luhur Dosis Anandamide. Kahayang seksualna ngirangan.

Téori sanés anu nyokong peran Anandamide dina hubungan séks nyaéta kanyataan yén éta ningkatkeun wanda. Éta ogé ngabantuan ngaleungitkeun kahariwang, anu matak ngagentos jinisna kahayang séks.

 

  • Anticarcinogenik

Anandamide parantos kabuktosan nampilkeun aksi anticancer ngalangkungan épék psikotropika. Éta nyegah tumuwuhna sél kanker, utamina dina jalma anu ngagaduhan kanker payudara. Kauntungannana nyaéta yén éta henteu ngakibatkeun épék ngarugikeun anu penting sapertos ubar konvensional.

 

  • Antiemétik

Anandamide tiasa ngontrol sual sareng utah. Gawéna ramo kalayan serotonin pikeun ngahasilkeun pangaruh ieu. Hal ieu ngajantenkeun mangpaat salaku ubar antiemétik pikeun penderita kanker nalika kémoterapi.

kosong

  • nulungan nyeri

Anandamide ngiket ka CB1 sareng ngala sakit kalayan ngahalangan sinyal. Kusabab pangaruhna kuat pikeun ngaleungitkeun nyeri, Pil Anandamide tiasa dianggo pikeun ngokolakeun nyeri dina pasien anu ngagaduhan nyeri kronis.

 

  • Ngatur wanda

Sistem endocannabinoid mangrupikeun naon anu ngatur moél. Anandamide ngatur perasaan kasieun, hariwang, sareng kabagjaan. Nu leuwih luhur Anandamide dina sistem Anjeun, leuwih hadé haté.

kosong

  • Antidepresan

Upami anjeun raoseun depresi, maka anjeun panginten hoyong ngudag tingkat anandamide anjeun. Hiji studi anu dilakukeun dina beurit streptozotocin-diabetes nunjukkeun yén Anandamide ngabalikeun paripolah anu sapertos depresi.

 

  • Ngémutan edema sareng peradangan

Séjén anu penting Manfaat Anandamide nyaéta yén éta ngahambat bengkak sél ogé busung lapar. Éta ogé tiasa dianggo ngabalikeun karadangan sareng gangguan otoimun.

 

  • Nunjukkeun kasuburan

Reséptor Anandamide sareng CB1 ngagaduhan peran anu penting dina ovulasi ogé dina implantasi. Hiji studi anu dilakukeun nunjukkeun yén kedah aya tingkat Anandamide anu luhur atanapi aya ovulasi anu suksés. Ogé, tingkat Anandamide kedahna sahanteuna pikeun implantasi kajantenan.

 

Naon Kadaharan Makan Anandamide (AEA)?

 

  • Asam lemak ésénsial

Nalika urang ngobrol ngeunaan endocannabinoid-ningkatkeun asam lemak, urang ngobrol ngeunaan endog, walnut, sardin, siki chia, siki flax, siki rami ogé minyak rami. Aranjeunna ngajarkeun awak anjeun sareng asam lemak omega-3 sareng asam lemak omega-6 anu ningkatkeun kagiatan endocannabinoid.

 

  • Jampi sareng teas

Bumbu sapertos lemon balm, hops, ganja, cengkéh, kayu manis, oregano sareng cabé hideung ngandung sanyawaan anu bantosan dina pamutahiran sistem endocannabinoid.

 

  • coklat

Urang sadaya cinta coklat, henteu? Nya, salian ti rasa amis sareng karepna hadir, éta punjul Sumber Anandamide (AEA). Ieu kunaon; bubuk cacao diwangun ku dua sanyawa anu sami ngagaduhan struktur anu sami sareng endokannabinoid.

Éta kabéh oleolethanolamine sareng linoleoylethanolamine. Dua wates ngarobihkeun endocannabinoid awak anjeun ku kituna ngajagaan anjeun tina kakurangan Anandamide.

 

Kumaha Cara Ngaronjatkeun Anandamide (AEA)?

 

  • Candak CBD

Upami anjeun milari cara pikeun ngarangsang sistem endocannabinoid anjeun, maka anjeun kedah ngémutan nyandak CBD. Perkenalan sanyawa ieu ningkatkeun tingkat anandamide ngalangkungan pancegahan FAAH. FAAH mangrupikeun énzim anu tanggung jawab dégradasi anandamide. Kirang FAAH, langkung seueur Anandamide dina awak.

kosong

  • latihan

Anjeun panginten tiasa nguping hiji hal anu disebut runner sacara tinggi. Perasaan anu saé anjeun saatos nampi latihan. Upami anjeun parantos ngalaman, anjeun kedah ngidinan diidinan deui. Sadaya ieu disababkeun ku paningkatan tingkat anandamide.

Panaliti anu dilakukeun dina beurit nunjukkeun yén saatos latihan, aranjeunna katingalina langkung tenang sareng henteu peka teuing kana nyeri. Éta ogé ngagaduhan tingkat luhur endokannabinoid sareng endorphins. Hal ieu disimpulkeun yén rarasaan mangrupikeun hasil tina aktivasina resép CB1 sareng CB2 ku Anandamide. Naha henteu laksana sareng ngantepkeun awak anjeun hatur nuhun kanggo sadaya gawé?

 

  • Ngurangan tingkat setrés anjeun

Strésna biasa sareng kadang teu tiasa dielakkan. Tapi anjeun terang yén penanganan ningkatkeun tingkat Anandamide (AEA) anjeun? Alesanna nyaéta para ilmuwan parantos mendakan stres ngabalukarkeun panurunan dina reséptor CB1.

Panaliti anu dilakukeun dina sato dibuktikeun yén nalika aya kakeunaan tingkat glukokortikoid kaleuwihan pikeun waktos anu lami, contona, nalika aya kaayaan stres kronis, reséptor CB1 hippocampal ngirangan. Akibatna, aya fungsi cannabinoid dikurangan.

Jadi upami anjeun henteu hoyong kakurangan tina kakurangan Anandamide, anjeun kedah nyandak sababaraha parobihan dina kahirupan anjeun upami anjeun salawasna dina kaayaan stres. Anjeun ogé tiasa ngalaksanakeun rélaxasi salaku réaksi kana setrés, upami anjeun milari dina kaayaan sapertos kitu.

 

  • niis

Ngisaring salah sahiji cara anu pasti pikeun ngahasilkeun kabéh bahan kimia anu raoseun. Ngalaksanakeun éta tiasa ngamajukeun produksi alami tina Anandamide sareng dopamin. Éta ogé tiasa ningkatkeun tingkat serotonin sareng tingkat endorphin.

Ogé ningkatkeun oxytocin, anu ngarangsang produksi Anandamide.

 

  • Nyandak truffles hideung

Peneliti nembongkeun yen truffle hideung ngandung Anandamide. Aranjeunna yakin yén truffles nganggo éta pikeun narik sato pikeun pakan awak buah pikeun ningkatkeun sumebarna spora. Éta masihan aranjeunna kasempetan anu langkung hadé pikeun ngahasilkeun deui.

kosong

 

Dosage Anandamide (AEA)

Sapertos sareng endokannabinoid séjén, dosis anu leuwih handap mangpaat, sedengkeun dosis anu luhur tiasa ngabahayakeun. Anu pantes Dosis Anandamide kudu 1.0mg / kg.

 

Pangaruh Bisi Anandamide (AEA)

Sanyawa ieu ditolerir pisan, sareng anjeun jarang nimu mendakan diri tina efek samping Anandamide. Sababaraha efek samping samentara tiasa kaleungitan beurat, utah sareng pusing.

 

Anandamide (AEA) Suplemén ngagaleuh

Sakumaha anjeun tiasa tingali, Anandamide maénkeun peran penting dina awak urang. Lian ti ngatur sababaraha fungsi awak ésénsial, éta ogé nyegah anjeun tina panyakit anu aya hubunganana sareng Anandamide. Upami anjeun ngaraos resep kakirangan Anandamide, maka anjeun kedah ngémutan suplemén éta. Barina ogé, diet sareng olahraga panginten henteu nyayogikeun anjeun cukup Anandamide. Dimana anjeun ngagaleuh Anandamide?

Wisepowder nyaéta Anandamide (AEA) anu bakal ngical anjeun produk anu épéktip pisan.

 

Rujukan

  1. Mallet PE, Beninger RJ (1996). "Reséptor cannabinoid agénis agonis anandamide ngaruksak ingetan dina beurit". Farmakologi Paripolah. 7 (3): 276–284
  2. Cannabinoids and Brain, diédit ku Attila Köfalvi, halaman 15-30
  3. Rapino, C.; Battista, N.; Bari, M. Maccarrone, M. (2014). "Endocannabinoids salaku biomarker baranahan manusa". Pembaruan Baranahan Manusa. 20 (4): 501-516.

 
 

Daptar eusi

 

 

2020-04-28 suplemén
kosong
Ngeunaan ibeimon