Blog

Kauntungan sareng Aplikasi Bawang Putih Hideung

Naon Naha Ekstrak Bawang Putih?

A sari tina bawang bodas mangrupikeun bentuk bawang bodas anu diturunkeun tina férméntasi sareng sepuh bawang bodas seger. Perawatan bawang bodas seger pikeun ngahasilkeun bawang bodas hideung kajantenan dina kaayaan anu langkung beueus kalayan suhu anu luhur antara 40 ° C dugi ka 60°C kanggo kasarna sapuluh dinten.

Kalayan kaayaan ieu, umurna bawang bodas langkung gancang sareng warna ti warna bodas jadi warna hideung / hideung. Dipaké kalayan parangkat penting vitamin sareng mineral sapertos mangan, Vitamin C, Vitamin B6, Selenium, Vitamin B1, fosfor, tambaga sareng kalsium.

Bawang bodas hideung anu parédah parantos janten booster rasa katuangan anu saé taun-taun di Thailand, Koréa Kidul, ogé Jepang tapi nagara-nagara sanés sapertos Taiwan, nampi taun anu kamari, khususna di réstoran sareng eateries. Hal ieu umumna dianggo pikeun nambihan rasa kana katuangan anu béda, kalebet campuran daging kana tuang, sareng dianggap salaku panggalih rasa tuang anu langkung saé kusabab sipat antioksidan na.

Di sagigireun ningkatkeun rasa dahareun, mangpaat ekstrak bawang bodas hideung kalebet dukungan leungitna beurat, perbaikan kaséhatan kulit sareng sistem imun anu langkung kuat. Anjeun tiasa mésér bawang bodas hideung anu ditapai dina bentuk bubuk ekstrak bawang bodas, bal ekstrak bawang bodas atanapi sari sari bawang bodas.

Mékanisme Ekstrak Bawang Putih Hideung

Ekstrak bawang bodas ngagaduhan pangaruh anti-radang anu matak ngahontal ku turun TINDAKAN sareng produksi sitokin pro-radang dina sél RAW264.7 anu dipengaruhi ku LPS. Proliferasi sél sél héksana bawang bodas sareng ekspresi ICAM-1 sareng ekspresi VCAM-1 dina sél stromal endometrial TNF-α-diaktipkeun.

Éta salajengna nyegah, leukotrienes, sitokin pro-radang ogé kagiatan COX-2 sareng 5-lipooxygenase dina sél RAW264.7 ngainduksi LPS-ngainduksi. Hasilna, hiji peradangan janten kirang parah atanapi dicegah tina kajadian.

Nalika aya kagiatan oksidatif, bawang bodas hideung ngandung fénol sareng flavonoid, duanana gaduh peran anu penting dina aktivasina jalur Nrf2. Rupa-rupa sanyawa anu disadiakeun ku bawang bodas ningkatkeun tingkat éksprési mRNA dina énzim antioksidan sapertos HO-1, NQO1, sareng GST. Sanyawa, anu kalebet turunan tetrahydro-β-carboline, N-fruktosal glutamat, N-fructosyl arginine allixin sareng selenium, ngahontal ieu ngaliwatan aktivasina Nrf2.

Produksi Ekstrak Bawang Putih

Sakumaha anu disebat sateuacana, ekstrak bawang bodas hideung diolah ti bawang bodas seger ku fermentasi anu terakhir dina lingkungan anu dikawasa anu ketat. Lingkunganana kedah beueus pisan (kalayan 80 dugi ka 90% asor relatif) sareng 40 panas °C ka 60 °C. Salila prosésna, sanyawa béda ngabentuk salaku réaksi Maillard.

Kalayan waktosna, cengkéh bawang bodas sakali janten warna hideung. Éta ogé ngamekarkeun rasa tangyeu, sirop, rasa balsam, tékstur perapian sareng seungit unik.

Durasi prosés perlakuan beda-beda ti hiji produsén ka anu sanés tapi biasana dibanding opat nepi ka opat puluh dinten. Ieu gumantung kana budaya sareng kahoyong produsén ogé tujuan anu dimaksud tina ekstrak bawang bodas.

Nanging, dumasar kana pamanggihan hiji kajian, 21 dinten idéal nalika pangobatan bawang bodas dilakukeun dina kalembaban relatif 90% sareng suhu 70 60 °C. Dumasar kana pangajaran, kaayaan sareng durasi perlakuan maksimalkeun kamampuan antioksidan tina hasilna anu hasilna, saéngga pedah ekstrak bawang bodas maksimal.

Kauntungan Kaséhatan Bawang Putih Hideung

Aya seueur Pedah ekstrak bawang bodas kana kauntungan kaséhatan, Kaasup:

Hideung-Bawang bodas-Ekstrak-1

1. Ekstrak Bawang Putih Hideung Ngabantosan Kalayan rugi

Hasil tina hiji ulikan beurit nunjukkeun yén bawang bodas hideung nyata tiasa ngirangan beurat. ukuran sél lemak sareng gajih gajih. Ieu mangrupikeun petunjuk anu kuat pikeun bawang bodas hideung leungitna beurat mangpaat diantara manusa.

Bukti didukung ku studi anyar anu nunjukkeun yén ngalebetkeun bawang bodas hideung tiasa ningkatkeun kamampuan ngaduruk kalori awak anjeun. Ieu tiasa ngabantosan anjeun ngirangan beurat gancang pikeun kaséhatan sareng fisika anu langkung saé.

Kukituna, upami anjeun lambung atanapi ngan ukur hoyong ilang beurat, nimbangkeun kana kakuatan leungitna beurat bawang bodas.

Hideung-Bawang bodas-Ekstrak

2. Pedah bawang bodas hideung pikeun kulit

Pedah bawang bodas hideung kanggo kulit salaku hasil tina kasadiaan sérél S- allylcysteine ​​di bawang bodas. Sanyawa ngajadikeun bawang bodas pikeun gampang métabolismén nawiskeun kulit anjeun sareng sesa awak anjeun pikeun panyalindungan langkung saé tina inféksi.

Salah sahiji kauntungan bawang bodas hideung pikeun kulit nyaéta pencegahan jarawat sareng ngaleungitkeun. Jarawat nyaéta kaayaan kulit baktéri dicirikeun ku cacat sareng gundul-gumpalan kawas kulit dina kulit anjeun. The pimples lumangsung salaku hasil tina iritasi sareng radang folikel rambut anjeun.

Kusabab sipat antibakteri na, berkat allicin, ekstrak bawang bodas hideung maéhan baktéri anu ngabalukarkeun jarawat. Salaku tambahan, pangaruh anti-radang mantuan pikeun ngirangan bengkak sareng peradangan anu aya hubunganana sareng jarawat.

3. Ekstrak Bawang Putih Hideung Ngabantosan pamutahiran koléstérén awak

Rupa-rupa panilitian ilmiah nunjukkeun yén bawang bodas hideung ngabantuan ningkatkeun koléstérol dina jalma anu berjuang sareng tingkat koléstérol anu luhur. Hal éta ningkatkeun lipoproteins kapadetan luhur (HDL), koléstérol saé dina jalma. Panaliti sanés nunjukkeun yén éta ogé nurunkeun kadar koléstérol anu goréng sareng trigliserida anu luhur.

Hideung-Bawang bodas-Ekstrak

4. Ekstrak Bawang Putih Bawang Kalayan Ngaronjatkeun tekanan darah

Bawang bodas hideung dibungkus sanyawa organosulfur, bawang bodas ogé ngabantosan pembuluh darah pikeun bersantai. Rélaxasi ieu nyababkeun ngirangan tekanan darah sabab saprak getihna ngagaduhan ruangan langkung ngalir sareng langkung lancar.

Dina hiji ulikan anu nyertakeun 79 pasien anu nganggo tekanan darah tinggi, peneliti nyatet panurunan tekanan darah rata-rata 11.8 mm di antawis pasién anu nyandak tablet bawang bodas. Pasién pasien ieu ditunda régimen perawatan bawang bodas 12 minggu dimana aranjeunna nyandak dua atanapi opat papan bawang bodas hideung unggal dinten salami periode na.

5. Peradangan lega

Dibungkus ku antioksidan, bawang bodas hideung tiasa nawiskeun relief peradangan anu hébat. Ieu nyatana kanyataan yén antioksidan ngatur sinyal sél, sahingga nyumbang kana pangirangan peradangan. Saliyane, antioksidan nétralisasi radikal bébas ngabahayakeun anu aya dina awak anjeun pikeun ngajaga sél awak anjeun tina setrés oksidatif anu ngaruksak aranjeunna, akibatna ngarah peradangan.

Hideung-Bawang bodas-Ekstrak

6. Buuk séhat

Pedah bawang bodas hideung kanggo rambut parantos dikenal ti saprak ayeuna jaman kuno. Kiwari, minyak bawang bodas hideung sayogi di seueur toko kosmetik pikeun nyayogikeun jalma-jalma anu hoyong ngajaga rambut séhat kalayan pedah bawang bodas hideung pikeun rambut. Minyak ngadukung kamekaran rambut anyar, ngeureunkeun rambut ragrag sareng ngirangan rambut nalika dilaksanakeun sacara teratur.

Pedah bawang bodas hideung ageung pikeun rambut tina kanyataan éta bawang bodas kagungan Sipat anti mikroba, sahingga kamampuan pikeun ngalawan bakteri, virus, jamur, ogé parasit. Kukituna, upami anjeun ngalarapkeun minyak bawang bodas hideung dina kulit sirah anjeun, éta tiasa nyegah kamungkinan ngawangun organisme ieu. Hasilna, folikel rambut sareng kulit sirah anjeun langkung sehat.

Salaku tambahan, pedah bawang bodas hideung pikeun rambut disababkeun ku épék anti radang bawang bodas. Panawaran minyak rambut bawang bodas hideung dina kulit sirah anjeun tiasa ngaminimalkeun radang sareng iritasi sareng ngiringan sareng nyepetkeun rambut dina sababaraha kasus.

7. Ekstrak Bawang Putih Hideung Ngabantosan Nyegah Kanker Tumuwuh

Numutkeun kana studi Jepang anu dilakukeun dina taun 2007, panggunaan bawang bodas hideung tiasa ngaminimalkeun tumor beurit. Panaliti nyangka yén ieu ogé tiasa kajadian dina manusa. Posisi ieu mangrupikeun kasepakatan sareng ulasan sistematis pikeun International Journal of Preventive Medicine ''. Tinjauan nunjukkeun yén asupan bawang bodas umurna teu aya hubunganana sareng kamekaran kanker.

Ogé, studi vitro anu dilakukeun dina taun 2014 ngusulkeun yén ekstrak bawang bodas anu ditapai tiasa ngaminimalkeun kanker usus kamekaran sél najan ngaleungitkeun sél kanker.

Hideung-Bawang bodas-Ekstrak

8. Ekstrak Bawang Putih Hideung Ngajantenkeun Kaséhatan Hélok Langkung Saé

Perbaikan kaséhatan jantung mangrupikeun kauntungan anu digunakeun tina ekstrak bawang bodas hideung. Dina model sato 2018 ngabandingkeun kauntungan ekstrak bawang bodas sareng épék bawang bodas atah pikeun kaséhatan jantung pikeun jalma anu pulih, panaliti mendakan yén dua bentuk bawang bodas séhat efektif dina ngirangan karusakan jantung.

Salian ti éta, kusabab kamampuan pangaturan koléstérol, bawang bodas hideungna ogé tiasa nampi résiko panyakit jantung.

Hideung-Bawang bodas-Ekstrak

9. Ekstrak Bawang Hideung Hideung Ngabantu sareng pamutahiran kaséhatan otak Brain

Salaku tambahan, bawang bodas hideung ogé tiasa ngémutan memori anjeun, khususna lamun anjeun berjuang dina kaayaan kognitif sapertos sareng panyakit Parkinson, Panyakit Alzheimer atanapi pikun. Antioksidan anu hadir dina tiasa ngaminimalkeun radang anu tanggung jawab atanapi aya hubunganana sareng kaayaan. Hasilna, kaséhatan uteuk anjeun ningkat, sareng kamampuan memori anu langkung saé.

Pedah bawang bodas sanés pedah kasehatan

Kusabab ekstrak bawang bodas ningkatkeun sistem imun, aranjeunna ogé meureun mujarab pikeun:

  • Nyegah dieuneun sareng diabetes
  • Pencegahan kanker sareng prostat
  • Jock perlakuan ateul
  • Perawatan suku atlit urang
  • kanker beuteung
  • maag-nyababkeun inféksi saluran pencernaan
  • pencegahan kanker paru-paru sareng lega
  • nyeri dada lega
  • pencegahan tiis sareng relief lega
  • inféksi ragi heunceut
  • édikasi édikasi

Hideung-Bawang bodas-Ekstrak

Bédaan antara Bawang Hideung sareng Bawang Putih Segar

Alatan réaksi Maillard yén bawang bodas seger ngaliwat janten bawang bodas hideung, henteu heran dua bentuk bawang bodas ieu béda, henteu ngan ukur warna-wijaksana, tapi ogé komposisi sareng rasa kimia.

Perobahan rasa utamina disumbangkeun ku pangurangan fructans (fruktosa sareng glukosa) dina bawang bodas nalika ngolah. Pamustunganana, bawang bodas tonggongna ngagaduhan tingkat fruktan anu langkung handap tibatan bawang bodas anu henteu aya masalah. Nganggap yén fructans mangrupakeun produsén rasa konci, jumlahna dikirangan, saba kitu, bawang bodas hideung bakal henteu pati resep ka anu seger.

Rasa ekstrak bawang bodas henteu kuat sapertos bawang bodas seger; tilas mangrupikeun amis, tangis sareng balsamic. Di sisi anu sanés, anu terakhir nyaéta langkung kuat sareng karasa. Ieu kusabab bawang bodas hideung ngagaduhan eusi allicin langkung handap. Salila prosés sepuh, sababaraha allicin dina bawang bodas seger janten sanyawaan antioksidan sapertos diallyl sulfida, ajoene, diallyl disulfide, diallyl trisulfide ogé dithiins.

Kusabab parobahan sipat fizikokimia, bawang bodas hideung ngagaduhan bioactivity anu langkung luhur, sapertos sipat antioksidan, ti bawang bodas seger. Sanyawa anu dikandung dina bawang bodas hideung, sapertos S-allylcysteine ​​(SAC) langkung fungsina dibandingkeun sareng anu aya dina bawang bodas seger.

Utamana, ekstrak bawang bodas hideung langkung luhur dina oksidan, kalori, serat sareng beusi sareng beusi dibandingkeun bawang bodas atah. Di sisi anu sanésna, bawang bodas atah ngagaduhan vitamin C, karbohidrat sareng allicin langkung luhur tinimbang bentuk bawang bodas anu diolah.

Jadi tepat, dua sendok bawang bodas atah ngandung sakitar 25 kalori, natrium 3 mg, karbohidrat 5.6 g, 1 g protéin, 0.1 g gajih, 0.4 g serat dietary, 5.2 mg vitamin C, 30 mg kalsium sareng beusi 0.3 mg. Kontras, jumlah ekstrak bawang bodas anu sami ngandung 40 kalori, 4g karbohidrat, 1g protéin, 2g gajih, 1g serat diet, natrium 160mg, 0.64mg beusi, 2.2mg vitamin C sareng kalsium miligram.

Bédaan antara Bawang Hideung sareng Bawang Putih Segar

Alatan réaksi Maillard yén bawang bodas seger ngaliwat janten bawang bodas hideung, henteu heran dua bentuk bawang bodas ieu béda, henteu ngan ukur warna-wijaksana, tapi ogé komposisi sareng rasa kimia.

Perobahan rasa utamina disumbangkeun ku pangurangan fructans (fruktosa sareng glukosa) dina bawang bodas nalika ngolah. Pamustunganana, bawang bodas tonggongna ngagaduhan tingkat fruktan anu langkung handap tibatan bawang bodas anu henteu aya masalah. Nganggap yén fructans mangrupakeun produsén rasa konci, jumlahna dikirangan, saba kitu, bawang bodas hideung bakal henteu pati resep ka anu seger.

Rasa ekstrak bawang bodas henteu kuat sapertos bawang bodas seger; tilas mangrupikeun amis, tangis sareng balsamic. Di sisi anu sanés, anu terakhir nyaéta langkung kuat sareng karasa. Ieu kusabab bawang bodas hideung ngagaduhan eusi allicin langkung handap. Salila prosés sepuh, sababaraha allicin dina bawang bodas seger janten sanyawaan antioksidan sapertos diallyl sulfida, ajoene, diallyl disulfide, diallyl trisulfide ogé dithiins.

Kusabab parobahan sipat fizikokimia, bawang bodas hideung ngagaduhan bioactivity anu langkung luhur, sapertos sipat antioksidan, ti bawang bodas seger. Sanyawa anu dikandung dina bawang bodas hideung, sapertos S-allylcysteine ​​(SAC) langkung fungsina dibandingkeun sareng anu aya dina bawang bodas seger.

Utamana, ekstrak bawang bodas hideung langkung luhur dina oksidan, kalori, serat sareng beusi sareng beusi dibandingkeun bawang bodas atah. Di sisi anu sanésna, bawang bodas atah ngagaduhan vitamin C, karbohidrat sareng allicin langkung luhur tinimbang bentuk bawang bodas anu diolah.

Jadi tepat, dua sendok bawang bodas atah ngandung sakitar 25 kalori, natrium 3 mg, karbohidrat 5.6 g, 1 g protéin, 0.1 g gajih, 0.4 g serat dietary, 5.2 mg vitamin C, 30 mg kalsium sareng beusi 0.3 mg. Kontras, jumlah ekstrak bawang bodas anu sami ngandung 40 kalori, 4g karbohidrat, 1g protéin, 2g gajih, 1g serat diet, natrium 160mg, 0.64mg beusi, 2.2mg vitamin C sareng kalsium miligram.

Dosis Ekstrak Bawang Putih

Naha anjeun hoyong nyandak bal ekstrak bawang bodas, nginum ekstrak bawang bodas, atanapi ekstrak bawang bodas hideung jahe bentong, penting yén anjeun nuturkeun dosis anu disarankeun. Sapertos ekstrak bawang bodas hideung mangrupikeun produk alami, éta tiasa nyababkeun sababaraha pangaruh anu parah upami dijumlahkeun dina jumlah anu ageung.

keur bubuk ekstrak bawang bodas ngadamel jus ekstrak bawang bodas atanapi jus sari bawang bodas atanapi tambahkeun kana tuangeun anjeun, pake kasarna 1/3 TSP bubuk sakali per dinten. Dosis ieu ogé dianggo nalika anjeun hoyong nganggo ekstrak bawang bodas hideung jahe bentong. Upami teu kitu anjeun tiasa nuturkeun resep dokter anjeun.

Hoyong terang sabaraha bawang bodas hideung kanggo tuang sadinten? Nya, henteu aya bukti ilmiah kanggo nangtoskeun sabaraha bodas bawang bodas kanggo tuang sadinten. Tapi, kajian anu béda sareng ulasan pangguna nyarankeun yén 5-10 potongan (cengkéh) per dinten nyaéta kisaran anu épéktip sareng aman.

Upami anjeun hoyong nyandak bal ekstrak bawang bodas atanapi tablet, dosis anu paling disarankeun nyaéta 200mg. Pikeun kasus Hideung Garlic Extract Tonic Gold, jus ekstrak bawang bodas hideung anu populer, dosis anu disarankeun nyaéta 70ml pér poé.

Naha Ekstrak Bawang Putih Hideung Bahaya?

Ékstrak bawang bodas umumna aman pisan pikeun konsumsi manusa bahkan aplikasi topikal. Nanging, salaku suplemén lisan, éta tiasa cause gastrointestinal distress, but this occurs in rare situations. Therefore, if you have a stomach or digestive issue history, it is important that you consult your physician first before taking the extract or a related supplement say nutrition experts at GoldBee.com.

Ogé, dosis lisan ékstrak ageung henteu aman kanggo murangkalih, bari aplikasi topikal tiasa nyababkeun karusakan sapertos kulit dina kulit budak. Aplikasi topikal ogé tiasa nyababkeun iritasi kulit nalika dilakukeun dina wanoja hamil.

Hideung-Bawang bodas-Ekstrak

Aplikasi Ekstrak Bawang Putih

1. Perbaikan rasa dahareun

Ngan sapertos bawang bodas atah, ekstrak bawang bodas hideung dianggo pikeun tujuan kuliner dimana di tambahkeun dina rupa-rupa piring gurih. Ieu nabrak rasa

2. kosmétik

Kusabab sipat antibakteri na anti-radang, ekstrak dianggo salaku komponén konci dina sagala rupa produk kosmetik. Produk kosmetik anu ngandung éta efektif dina pencegahan jarawat atanapi pamutahiran kaséhatan rambut, sapertos mangpaat.

3. Mémang suplemén kaséhatan

Ekstrak bawang bodas ningkatkeun sistem imun. Sapertos kitu, ekstrakna dianggo ngadamel suplemén anu ngabantosan jalma ngajauhan sagala rupa panyakit.

Suplemén Ekstrak Bawang Putih

Suplemén ekstrak bawang bodas datang dina bentuk anu béda kaasup bubuk ekstrak bawang bodas, bola ekstrak bawang bodas atanapi jus sari bawang bodas. Salah sahiji supleménna disebat ku nami Hideung Bawang Putih Extract Tonic Gold, anu mangrupikeun jus ekstrak bawang bodas.

kacindekan

Ékstrak bawang bodas mangrupikeun produk tina bawang bodas atah ferér. Eta sayogi dina bentuk bubuk ekstrak bawang bodas, bal ekstrak bawang bodas atanapi sari sari bawang bodas. Sababaraha mangpaat tina ekstrak ieu ningkat sistem imun, pencegahan leungitna rambut, tékstur kulit sareng perbaikan nada sareng leungitna beurat. Ékstrak dianggo dina sagala rupa daérah, kalebet seni kuliner sareng industri kosmetik.

Rujukan

Banerjee S., Mukherjee PK, Maulik S. Bawang Putih salaku antioksidan: Bageur, goréng, sareng awon. Phytother. Res. 2003; 17: 97-106.

Ha AW, Ying T., Kim WK Balukar tina bawang bodas hideung (Satelitium allium) ekstrak dina métabolisme lipid dina beurit nyeuseup dina diet gajih anu luhur. Nutr. Res. Praktek. 2015; 9: 30–36

Kang O.-J. Evaluasi melanoidin kabentuk tina bawang bodas hideung saatos léngkah-léngkah ngolah termal anu béda. Prev. Nutr. Dahareun Sci. 2016; 21: 398

Kim DG, Kang MJ, Hong SS, Choi YH, Shin JH Pangaruh anti-radang sanyawa aktif fungsina terasing tina bawang bodas hideung yuswa. Phytother. Res. 2017; 31: 53–61

Milner J. Énsiklopédi Suplemén Diét. Marcel Dekker; New York, NY, AS: 2005. Bawang bodas (Allium sativum) pp. 229-240.

Daptar eusi

2020-05-14 Kategori séjén, Antiaging, Nootropics, produk, suplemén
kosong
Ngeunaan ibeimon