Blog

Asam Linoleic Rangkaian (KELUAR): Kauntungan, Dosis, Pangaruh Sisi

 

1. Naon Naon Sambung Linoleic Asam (KUDU)?

Asam linoléat konjugasi (CLA) nyaéta dasarna jinis alami poliaturaturasi, asam lemak omega-6. Sumber utama asid linoleic konjungsi nyaéta daging sareng susu tina ruminants sapertos sapi, embé sareng domba.

The total jumlah dina Diets gumantung kana naon sato anu dijantenkeun. Tingkat anu leuwih luhur asam linoleic konjungsi kapanggih utami dina daging sareng susu tina sapi jukut anu dieusian ti sapi sisikian.

Asam linoléat anu koncér (2420-56-6) dianggap gajih séhat sareng dipercaya ngagaduhan seueur kauntungan kaséhatan. Tapi, suplemén asam linoleic konjungtut (cla) sacara artifisial diproduksi sacara kimia ku ngarobih asam linoléat dina minyak sayur. Éta kusabab alesan yén suplemén KELUON nyebatkeun yén aranjeunna tiasa nunjukkeun résiko kaséhatan.

 

2. Kumaha carana Acjugated Linoleic Asam (KUDU) Ngabantosan Anjeun Ngurangan Beurat?

Asam linoléat konjol (CLA) tiasa dirujuk kana kelompok isomér posisional sareng geometri asam linoleic. Alami, isomer anu langkung seueur nyaéta cis-9, trans-11 (c9, t11), sanaos dina suplemén bentuk JABAR biasana dijual salaku campuran sarua tina 2 isomer anu pangutamana c9, t11 jeung t10, c12.

Dina studi sato, CLA tos kapanggih pikeun ngirangan gajih awak ku sababaraha cara. Dina sababaraha paniliti anu ngalibatkeun beurit, éta kapanggih pikeun ngirangan asupan tuangeun, ningkatkeun pembakaran gajih, merangsang ngarobih lemak sareng ngahambat produksi gajih.

Di manusa, Télévisi ogé parantos nyababkeun kaleungitan gajih anu signifikan. Nanging, poténsi pembakaran lemak tina PINTÉTING langkung kuat di sato tibatan manusa. Panalungtikan nunjukkeun yén leungitna beurat asam linoleic ngan ukur sederhana dina manusa.

Kapanggih éta trans-10, cis-12 KELUAR anu ngajangkepkeun eusi manusa adipocyte TG sareng bédana. Kakuatan kanggo ngirangan adipitas kéngingkeun modulasi sipat metabolisme dina lipid. Tumindak asam linoleat konjungtid dina métabolisme lipid aya hubungan sareng ngahambat asupkeun glukosa kana adiposit.

Tinjauan panerbitan diterbitkeun nunjukkeun yén asam linoleic konjugasi leungitna beurat, dicandak dina dosis 3.2 gram per dinten, ngahasilkeun kaleungitan minor dina gajih awak (rata-rata 0.05kg) dibandingkeun sareng plasebo.

Dina panilitian kauninga yén suplemén campuran CLA di jalma kaleuwihan beurat sareng obesitas (3 dugi 4 g / dinten salami 24 minggu) ngirangan massa lemak awak sareng ningkatkeun massa awak langsing.

Perhatoskeun yén sababaraha urang ngalaman hasil anu langkung saé tibatan anu séjén kusabab faktor diantarana: Kombinasi isomer CLA ngalawan isomer individu, dosis CLA sareng durasi pangobatan, jenis kelamin, beurat, umur sareng status metabolisme tina mata pelajaran.

Salah sahiji kamungkinan mékanisme poténsial ku cara CLA ngirangan massa lemak awak panginten nya éta ngirangan asupan énergi atanapi ningkatkeun pengeluaran énergi.

Hiji studi nunjukkeun yén beurit ditambihan sareng campuran KOMUNITAS selama opat minggu ngirangan asupan tuangeunana sareng perbaikan fungsi ati anu ati, sanaos studi henteu ngabuktikeun pangaruh anu sami di manusa.

 

Asam Linoleic Rangkaian (KELUAR): Kauntungan, Dosis, Pangaruh Sisi

 

3. Khasiat Linoleic Asam (KUDU)

sajaba ti Kauntungan manpaat dina beurat énggal lain tina asam linoleic Conjugated (cla) mangrupikeun:

i. Bodybuilding

Kakuatan awak bodybuilding ku ngirangan gajih sareng sababaraha kali kalayan ningkatkeun massa bebas gajih.

Dina hiji ulikan kalayan awéwé anu gemuk, panurunan massa lemak ditalungtik sanajan dina dosis anu panghandapna (1.7 g / dinten dicampur Kencan), sedengkeun paningkatan massa awak ramping ngan ukur dideteksi dina dosis TINGGI anu pangluhurna.

ii. Agén anti kanker

Sanaos, gajih parantos implikasi dina sababaraha bentuk kanker, jinis-jinis gajih ngagaduhan sipat anti kanker, anu mangrupikeun TIJAN anu utama. Pangaruh inhibitory of CLA laban karsinogenesis parantos nunjukkeun dina kelenjar susu, kulit, titik, prostat, sareng beuteung beurit, manusa sareng beurit.

Kénging aub dina rupa-rupa kajadian biologis dina sadaya tilu hambalan karsinogenesis. Pangaruh CLA aya hubunganana sareng ngahambat kamekaran sareng proliferasi, induksi apoptosis, sareng ngirangan nyuda sareng ngirangan kapadetan sistem saluran sél kanker.

Sababaraha studi parantos nunjukkeun sipat anti kanker ieu dina CLA. Aranjeunna kalebet;

  • Tumor sareng katurunan massa dina kasus awéwé ku kanker payudara.
  • Ngurangan DNA sareng ningkat apoptosis dina kasus sél sél HT-29 titik kolon.

iii. Ningkatkeun pagelaran atlit

Suplemén panawaran dipercaya ningkatkeun kinerja atletik ku ngarangsang produksi téstostéron dina sél Leydig tina téstis. Ieu tiasa ngabantosan manjangkeun jumlah waktos anu diperyogikeun pikeun awak janten capé nalika olahraga.

IV. Ngurangkeun résiko panyakit jantung

Atherosclerosis mangrupikeun panyakit anu nyababkeun ka pengerasan sareng nyerat tina arteri nalika deposit lemak (piagam) nyepok arteri anjeun. Ieu mangrupikeun faktor résiko kanggo panyakit jantung.

Dina studi 2018 ngeunaan beurit obese, éta ngusulkeun yén nyandak suplemén linoleic konjungtut (cla) suplemén tiasa ngajagaan ngalawan atherosclerosis. Sanajan kitu, panilitian salajengna diperyogikeun pikeun ngahkeun validitas épék ieu dina atherosclerosis di manusa.

v. Modulate parameter metabolik diabetes tipe 2

Aya seueur faktor anu tiasa ngakibatkeun ngembangkeun diabetes tipe 2 kalebet ayana kasabaran glukosa gangguan, etnis, umur, gender, sareng genetika. Obesitas tempatna di puseur ngabalukarkeun diabetes tipe 2. Kencan nyuda adiposity sahingga tiasa ngabantosan ngontrol diabetes tipe 2.

Dina studi anu diwangun ku penderita diabetes jenis 2, suplemén Télévisi dikaluarkeun dina jam 6g / dinten kanggo minggu. Hal ieu nyababkeun turun glukosa getih puasa, peptin plasma, indéks massa awak sareng beurat awak.

vi. Nurunkeun tekanan getih

Nalika CLA dicandak sareng obat tekanan darah tinggi sapertos ramiprill éta ngirangan tekanan darah langkung seueur tibatan obat anu dianggo nyalira.

 

Asam Linoleic Rangkaian (KELUAR): Kauntungan, Dosis, Pangaruh Sisi

 

4. Kumaha Candak Asam Linoleic Sambung (KUDU)?

The dianjurkeun Dinten tarip dumasar kana sagala rupa kajian nyaéta 3 ka 6 g sapopoé salami 8 minggu ka 7 bulan sareng dosis ieu katingali aman. A minimum 3 gram sapopoé dipikabutuh pikeun leungitna beurat.

Bukti nunjukkeun yén éta moal nimbulkeun épék anu parah dina dosis dugi ka 6 gram sadinten, tapi dosis anu langkung luhur ningkatkeun résiko.

Héran kumaha cara ngiringan cla? Pikeun kaleungitan beurat, biasana dicandak ku sungut. KELUAR sateuacanna sareng saatos tuang leres. Aman pikeun ngalebetkeun katuangan asam linoleic konjugét sapertos daging sapi anu nyumput jukut ka dina dahareun pikeun kauntungan anu hirup salami sateuacan milih kana suplemén asam linoleic (KARAT).

Tapi, Food and Drug Admmission (FDA) ngamungkinkeun suplemén CLA ditambah kana dahareun sareng masihan éta umumna dianggap aman (GRAS) status.

Bagja ngeunaan CLA, asam linoleic konjugasi (cla) ngabagi dina pinterest mangrupikeun jalan.

 

5. Asat Linoleic Asam (Kain) Balukar Sisi

Siga sadayana produk sanésna, Keuntungan KKT na bahaya anu kedah diperhatoskeun sateuacan anjeun mutuskeun nyandak éta. Sababaraha efek samping linoleic (cla) konjungsi nyaéta:

i. insulin Résistansi

Suplement suplemén tiasa gaduh épék ngarugikeun dina métabolisme insulin dina manusa.

Léptin sareng glukosa penting pisan. Ieu parantos ngusulkeun yén pangurangan dosis gumantung tina tingkat leptin beredar ditaliti saatos suplement KUDU ngajelaskeun sabalikna deui insulin.

ii. gangguan ngaluarkeun getih

Asam linoleik anu konjungtut ogé ngalambatkeun getih beuteung.

iii. Perdarahan anu teu biasa nalika dioperasi

Asam linoleic anu dipojok tiasa ngabalukarkeun perdarahan tambahan nalika teras dioperasi. Ngeureunkeun sahenteuna sahenteuna 2 minggu sateuacan operasi dijadwalkeun.

IV. Resiko diabetes diabetes

Sanaos sababaraha panilitian nunjukkeun yén CLA tiasa ngaropéa efek diabetes, aya pikahariwangeun yén nyandak asam konjolasi linoleic tiasa langkung buruk diabetes.

v. sindrom métabolik

Nyandak suplemén KUDU tiasa ningkatkeun résiko tina kencing manis upami anjeun ngagaduhan sindrom métabolik. Dosis anu ageung (saluhureun 6 g / dinten) supplement tambahan tiasa nyababkeun pangumpulan gajih dina ati anjeun, anu mangrupikeun faktor résiko ka sindrom metabolik sareng diabetes.

nu lain efek samping BAB ngawengku;

  • burih kesel
  • kabebeng
  • mencret
  • salah ancur

 

6. Dimana Kuring mendakan Asam Linoleic Konjol (KUDU)?

Kaseueuran saran para peneliti nyandak makanan anu diperkirakeun sareng Kencan ti susu sareng daging sapi anu disuut ku jukut sareng domba sanesna suplemén KASÉMATAN. Endog anu dikuatkeun ogé tiasa kapanggih di sababaraha toko grosir. Nanging, upami anjeun mutuskeun nyandak Suplemén panawaran, milari merek anu diuji sareng disatujuan ku awak anu sertifikasi. Ogé anggap ulasan linoleic asam (cla) konjungsi. Ngalakukeun kitu tiasa ngajantenkeun kualitas anu paling aman sareng aman mungkin.

 

Rujukan:

  • WhPress, LD, Watras, AC, & Schoeller, DA (2007). Khasiat asam linoléat konjugasi pikeun ngirangan massa gajih: analisis meta dina manusa. Jurnal Amérika tina gizi klinis, 85(5), 1203-1211.
  • Brown, JM, & McIntosh, MK (2003). Asam linoléat konjugasi dina manusa: régulasi adipositas sareng kapekaan insulin. Jurnal gizi, 133(10), 3041-3046.
  • Gorissen L, De Vuyst L, Raes K, De Smet S, Leroy F (April 2012). "Kinétik produksi asam linoléat sareng linolenat konjugasi ku bifidobacteria bénten-bénten dina galur". Jurnal Internasional Mikrobiologi Pangan. 155 (3): 234-240.

 

Daptar eusi

 

 

2020-03-27 suplemén
kosong
Ngeunaan wisepowder