Blog

Cycloastragenol (CAG): Kauntungan, Dosis, Pangaruh Sisi

 

1. Naon Nyaéta Cycloastragenol (CAG)

Cycloastragenol nyaéta saponin alami nu sasari sareng dimurnikeun tina akar ramuan membranaceus Astragalus. Pabrik astragalus parantos dianggo dina ubar tradisional Tiongkok (TCM) mangabad-abad na masih dianggo dina sababaraha obat-obatan herbal.

Astragaloside IV nyaéta bahan aktif utama dina membranaceus astragalus, sayogi dina jumlah leutik dina akar ogé sesah pisan pikeun ngimba éta. Nalika duanana cycloastragenol sareng astragaloside IV sayogi dina ekstrak astragalus, cycloastragenol tiasa diturunkeun tina astragaloside IV liwat hidrolisis. Sanyawaan ieu mirip dina struktur kimia, tapi bioavailability cycloastragenol langkung luhur.

Cycloastragenol ogé disebut TA-65, Cyclogalegigenin sareng Astramembrangenin. Formula kimia na nyaéta C30 H50 O5 sareng beurat molekulna 490.72 dalton. Kaseueuran panilitian parantos ngaidéntifikasi cycloastragenol telomerase activator salaku elongator telomere anu penting, agén anti radang sareng anti oksidatif.

 

2. Manfaat Cycloastragenol (CAG)

Di TCM, ramuan astragalus parantos biasa pikeun ngubaran kacapean, gangguan jantung, diabetes, alergi, borok sareng umur panjang. Tapi panyandapan cycloastragenol konci sareng kauntungan anu dijantenkeun minangka anti-sepuh sareng dukungan sistem imun.

Di handap ieu nyaéta pedah cycloastragenol:

i. Sanyawa anti sepuh

Sanyawa Cycloastragenol tindakan minangka agén anti sepuh dina 4 cara;

  • Elongasi tina telomeres

Telomeres mangrupikeun kodeu gén ulangan anu khusus dina tungtung kromosom sareng maénkeun peran anu penting pikeun ngalindungan kromosom tina fusi sareng degradasi. Énzim telomerase anu disembunyikeun ku awak ngandung telomerase ngabalikkeun transcriptase (TERT) sareng telomerase RNA sarta tiasa ngaleungitkeun telomere. Nanging, sakumaha anu langkung ageung telomeres janten langkung pondok.

Cycloastragenol asalna salaku aktivator telomerase anu memicu aktivitas énzim sarta ogé ningkatkeun kuantitas anu sacara berturut-turut ngalereskeun telomeres anu disingkat.

 

Cycloastragenol (CAG): Kauntungan, Dosis, Pangaruh Sisi

 

  • Dados salaku anti anti oksidan

Setrés oksidatif anu lumangsung alatan ayana réaktif oksigén réaktif sareng radikal bébas diidentifikasi minangka salah sahiji sabab sepuh. Setrés oksidatif ngabalukarkeun pamekaran masalah anu aya hubunganana sepuh sapertos kanker sareng gangguan kardiovaskular.

Cycloastragenol parantos ditandaan anti-oksidan ku nolak prosés sepuh ku cara ngiringan gangguan umur.

· Perlindungan tina épék sepuh poto sinar UV

Pamekaran anu berkepanjangan panonpoé tiasa nyababkeun karusakan sél sareng kana waktosna, ieu tiasa nurunkeun kamampuan awak ngajaga sareng ngalereskeun jaringan, sél, sareng organ. Ieu nyababkeun sepuh prématur.

Seueur panaliti nyatet yén cycloastragenol ngajaga kulit tina épék ngabahayakeun sinar UV. Mékanisme anu dicegah kana épék ieu nyaéta ngahambatan metalloproteinases anu nyababkeun ngarobih jaringan sareng ogé nurunkeun tingkat kolagén dina awak. Éta ogé jalan ku ngirangan tingkat β-galactosidase, hiji énzim ngainduksi ku sinar UV.

  • Ngintip kabentukna glikét

Glikétasi nyaéta protéin non-énzimatik anu aya hubunganana sareng sepuh jaringan sanggeus dioksidasi.

Cycloastragenol ngaleungitkeun épék sepuh tina glikétasi ku ngahalangan formasi Glikétasi Produk Terminal (PTGs), sapertos pentosidine sareng N-ε carboximetil-lisine.

ii. Pangobatan kanker

Ramuan astragalus parantos dipikanyaho ku kamampuan pikeun maéhan sél kanker, ngirangan épék ngabahayakeun tina kémoterapi, sareng ogé ningkatkeun kalemahan umum.

Poténsi perlakuan kanker cycloastragenol ieu nunjukkeun dina hiji kajian dimana ekstrak astragalus dipasihan ka penderita kanker payudara. Ieu nyababkeun turunna 40% dina tingkat kematian.

Panaliti langkung seueur nunjukeun yén ekstrak astragalus ngabantuan ningkatkeun pasien kanker sareng ogé ngagentos efek samping anu aya hubunganana sareng kemoterapi sapertos sual, kacapean sareng rugi beurat.

iii. Ngurangan résiko gangguan jantung

Cycloastragenol (CAG) sanggup nyegah gangguan kardiovaskular ku cara ngahambat endoplasmic reticulum (ER) setrés dina endothelium sareng ogé ngahalangan akumulasi titisan lipid dina adiposit 3T3-L1.

Dina modél beurit, cycloastragenol disarankeun pikeun ningkatkeun disfungsi jantung sareng ngawangun deui ku cara ningkatkeun autofagy dina sél jantung. Éta ogé tiasa nolak matrix metalloproteinase-2 (MMP-2) sareng ungkapan MMP-9, saatos éta parawatan anu hadé pikeun pasien kalayan ditéwak jantung.

 

Cycloastragenol (CAG): Kauntungan, Dosis, Pangaruh Sisi

 

IV. ngurangan depresi

Paparan jangka panjang kanggo déprési atanapi setrés kronis aya hubunganana sareng ningkatkeun telomeres pondok. Ngaronjat pondok telomere atanapi degradasi parantos dicatet dina jalma anu kalainan jiwa jiwa sapertos gangguan haté, sareng gangguan kognitif sapertos Panyakit Alzheimer.

Pengobatan beurit sareng CAG salila 7 dinten dina uji ngojay anu kapaksa ngungkabkeun sipat anti-depresi cycloastragenol ku ngirangan waktos teu éléh tina beurit. Cycloastragenol nunjukkeun aktivasina telomerase anu luar biasa dina budaya neural sareng sél PC12 anu ogé ngajelaskeun épék antidepresan na.

v. Nyageurkeun parah dina penderita diabetes

Tatu non-penyembuhan mangrupikeun komplikasi parna tina diabetes jinis 1 sareng jinis2 anu parantos janten masalah kaséhatan masarakat global.

Penyembuhan lisan peryogi réaksi radang, pembekuan luka, restorasi épitelium, ngawangun deui, sareng pangaturan sél sél. Sél batang epidermis (EpSC), sél sél spésifik kulit ngagaduhan peran anu kritis dina penyembuhan luka diabetes.

Disfungsi Telomé négatip mangaruhan nyageurkeun tatu ku ngirangan kamampuan EpSC kanggo ngalikeun atanapi migrasi.

Cycloastragenol maénkeun peran dina panyebaran sareng migrasi EpSCs, sahingga nyumbang kana perbaikan tatu.

Mangpaat sikloastragenol séjén diantarana:

  • Ngajagaan ngalawan rambut leungitna, sareng
  • Pangubaran bisul.

 

3. Cycloastragenol (CAG) Dosis

Dosis cycloastragenol kalolobaanana gumantung kana tujuan anu dituju sareng umur masing-masing jalma. Nanging, dosis sikloastragenol anu disarankeun nyaéta 10 mg per dinten. Dosis ieu kedah ditingkatkeun dina jalma anu umurna langkung 60 taun dugi ka manjangan telomeres, sareng ogé ngalambatkeun prosés sepuh.

 

4. Naha Aman Cycloastragenol (CAG) Aman?

Bubuk Cycloastragenol dianggap produk alami anu aman. Kusabab produk sikloastragenol relatif anyar, henteu aya laporan anu dipercaya atanapi ulasan ngeunaan efek samping sikloastragenol anu dipikaterang. Nanging, aya sababaraha hariwang yén éta tiasa ningkatkeun résiko kanker ku ngamajukeun tumuh tumor.

Dina hiji ulikan, 150 mg / kg / d CAG dikaluarkeun pikeun beurit salami 90 dinten henteu nunjukkeun kaayaan kanker.

Éta pas nyandak pancegahan sateuacan masihan ka penderita kanker kusabab résiko anu aya hubunganana.

 

5. Cycloastragenol (CAG) Prestasi Panalungtikan

Cycloastragenol parantos kabuktian gaduh poténsi dina ningkatkeun telomere panjang sareng dina ngabenerkeun umur awal anu aya kamulyaan macular (AMD) sareng ningkatkeun sababaraha gangguan kardiovaskular.

Bukti anu relatif kuat ngeunaan efektivitas CAG dina manjangkeun telomere ku ngaktifkeun telomerase parantos nunjukkeun dina model sato. Narikna, sababaraha panilitian manusa kaasup model dina CD4 sareng CD8 sél sareng sél HEK neural parantos nunjukkeun hasil jangji. Nanging, ngan ukur sababaraha percobaan klinis dina pangaruh cycloastragenol dina elongation telomere manusa anu sayogi teu janten konpirmasi sareng meryogikeun langkung seueur uji klinis dina aksi CAG.

Hiji percobaan klinis anu dilakukeun pikeun ngira-ngira pangaruh CAG dina awal AMD henteu nunjukkeun cukup bukti dina aksi ieu.

Pangaruh CAG dina kasakit kardiovaskular di manusa parantos dilakukeun dina vitro ku kituna percobaan klinis salajengna diperyogikeun pikeun masihan bukti konpirmasi dina épék CAG dina nyegah gangguan kardiovaskular.

 

Cycloastragenol (CAG): Kauntungan, Dosis, Pangaruh Sisi

 

6. Beuli Cycloastragenol (CAG)

Konsumén cycloastragenol mésér ti toko nutrisi herbal sareng online. Pembelian bulk Cycloastragenol sok didorong pikeun mangpaatkeun harga diskon.

 

Rujukan

  1. Yuan Yao sareng Maria Luz Fernandez. (2017). "Pangaruh Mangpaat tina Telomerase activator (TA-65) Ngalawan Panyakit Kronis". Nutrisi EC 6.5: 176-183.
  2. Yu, Yongjie & Zhou, Limin & Yang, Yajun & Liu, Yuyu. (2018). Cycloastragenol: Calon novél anu pikaresepeun pikeun panyakit umur ‑ (Tinjauan). Pangobatan ékspérimén sareng Terapeutik. 16. 10.3892 / etm.2018.6501.
  3. Bernardes de Jesus, B., Schneeberger, K., Vera, E., Tejera, A., Harley, CB, & Blasco, MA (2011). Aktipator telomerase TA-65 manjangan telomeres pondok sareng ningkatkeun rentang kaséhatan beurit déwasa / lami tanpa nambihan insiden kanker. Sepuh sél10(4), 604-621.

 

Daptar eusi

 

 

2020-04-10 suplemén
kosong
Ngeunaan wisepowder