Blog

Elafibranor (GFT505) Bubuk-Nu Narkoba Anyar Pikeun Studi Perawatan NASH

Naon Elafibranor (GFT505)?

Bubuk Elafibranor (GFT505) (923978-27-2), mangrupikeun ubar ékspérimén anu panalungtikan kénéh dijalankeun. Utamina, kajian sareng pamekaran ku Genfit dumasar kana efektivitas na Elafibranor (GFT505) bubuk (923978-27-2) dina perang panyakit sapertos panyakit ati lemak teu alkohol, dyslipidemia, résistansi insulin, sareng diabetes.

Mékanisme Elafibranor (GFT505)

Bubuk Elafibranor (GFT505) mangrupikeun pangobatan lisan anu dianggo dina tilu subtipe PPAR. Aranjeunna kalebet PPARa, PPARd, sareng PPARg. Nanging, umumna tindakan dina PPARa.

Mékanisme tindakan Elafibranor rumit sabab henteu bédana dicandak ka reséptor nuklir. Salaku hasilna, ieu nyababkeun pangaturan bédana gen ogé pangaruh biologis.

Bubuk Elafibranor (GFT505) sanggup ngaidentipikasi sareng ngasongkeun kagiatan modulator reséptor nuklir selektif (SNuRMs). Salaku hasilna, éta nawarkeun efisiensi ningkat sareng efek samping dikirangan.

Duanana molekul multimodal sareng pluripotent parantos kabuktosan bakal efektif dina ngalawan sababaraha kaayaan. Éta kalebet resistansi insulin sareng diabetes, radang, obesitas, sareng lipid triad, anu dicirikeun ku paningkatan kolesterol HDL sareng nurunkeun koléstér LDL sareng trigliserida.

Bédana antara mékanisme Elafibranor sareng sanyawa sanyawa sanés anu nargétkeun PPAR di NASH (non-alkohol alkohol steatohepatitis) nyaéta kanyataan yén éta henteu nunjukkeun kagiatan PPARy farmakologis.

Salaku hasilna, Elafibranor pangguna henteu ngalaman efek samping anu teu dihoyongkeun anu aya hubunganana sareng aktivasina PPARy. Balukar sapertos diantarana; ingetan cairan, busung lapar, sareng beurat beurat sadayana anu ningkatkeun résiko tina kakurangan tina gagal jantung.

Elafibranor (GFT505) pikeun diajar perlakuan Nash

Nash (steatohepatitis non-alkohol) mangrupikeun panyakit ati anu nyababkeun radang sareng degenerasi hépatosit ogé akumulasi lemak anu ogé katelah ogé titisan lipid. Biasana, kaayaan kaséhatan tinangtu sapertos sindrom metabolik, diabetes jinis 2, sareng obesitas mangrupikeun panyabab nomer salah sahiji steatohepatitis non-alkohol (NASH), sareng panyakit ati lemak non-alkohol (NAFLD).

Elafibranor (GFT505) Bubuk-Nu Narkoba Anyar Pikeun Studi Perawatan NASH

Kiwari, seueur jalma anu menderita panyakit maot ieu. Bagian anu pikasieuneun éta nya éta tiasa nyababkeun sirosis, kaayaan anu matak ngajadikeun ati tiasa fungsina. Éta ogé tiasa kamajuan kanker ati sareng dina sababaraha kasus, ngabalukarkeun maot.

Warta hanjelu ngeunaan NASH (non-alkohol alkohol steatohepatitis) nya éta henteu milih nalika umur sareng terus mangaruhan dulur. Anu parah kénéh, tanda-tanda panyawat tiasa janten asimtomatik, sareng hiji moal terang yén aranjeunna kaserang panyawat dugi ka tahap engké deui.

Parut sareng peradangan anu dibawa ku NASH (steatohepatitis non-alkohol) ogé tiasa ngakibatkeun komplikasi jantung sareng paru-paru. Kalayan seueur jalma anu ayeuna kalayan ku kaayaan ieu anu asalna tina kasakit ati lemak alkohol, peneliti milarian pilihan perawatan sanés ti cangkok ati.

Salah sahiji ubar anu ditaliti pikeun pengobatan NASH nyaéta bubuk Elafibranor (GFT505) (923978-27-2). Sajauh ieu, éta parantos nunjukkeun akibat positif kana dua ciri utami tina kasakit, nyaéta, balon sareng peradangan. Kaéndahanana nya éta pisan anu lumayan jeung jarang ngadamel hiji sangsara tina sagala efek samping. Éta pikeun alesan ieu US Administrasi Pangan sareng Narkoba parantos masihan perencanaan jalur gancang pikeun ubar ieu Pangobatan NASH.

Ayeuna, bubuk Elafibranor (GFT505) aya dina uji klinis Fase 3, anu ogé katelah RESOLVE IT.

NGARÉSKEUN-IT

Ieu mangrupikeun kajian global anu mimiti dina triwulan mimiti taun 2016, anu sacara acak, dikontrol ku plasebo dina rasio 2: 1 sareng buta-buta. Pasien anu aub dina ulikan ieu nyaéta jalma anu kakurangan tina NASH (NAS> = 4) sareng fibrosis (F2 atanapi F3 tahapan dimana karusakan ati parantos kasohor. Salila pangajaran éta, penderita boh tiasa dikaluarkeun sareng Elafibranor (GFT505) dosage 120mg atanapi plasebo sakali unggal dinten.

Sarébu penderita anu munggaran didaptarkeun bakal ngabantuan nunjukkeun upami NASH tiasa diubaran ku Elafibranor (GFT505) tanpa fibrosis parah dibandingkeun sareng anu diubaran ku plasebo.

Cohort munggaran didaptarkeun dina April 2018, sareng nganalisa hasil anu bakal dilaporkeun dina akhir taun 2019. Data anu dilaporkeun bakal nangtukeun naha Elafibranor disatujuan ku Administrasi Pangan sareng Narkoba AS janten persetujuan sarat ku Badan Pangobatan Éropah, ogé katelah ema ku 2020.

Panaliti teraskeun undur dina bulan Désémber 2018 nalika Data Monitoring Board (DSMB) ngiringan sinambunganana sidang tanpa aya parobahan. Éta éta nalika tinjauan pre-rencanana dina data kaamanan anu dilakukeun saatos tilu puluh bulan.

Elafibranor (GFT505) Bubuk-Nu Narkoba Anyar Pikeun Studi Perawatan NASH

Hasilna pikeun ngulik preclinic sareng klinis dina pengobatan kanggo NASH

Éféktivitas sareng kasalametan ofElafibranor di pengobatan NASH parantos divaluasi baheula liwat seueur modél panyakit. Dina 5 fase 2a, sagala rupa percobaan anu dilakukeun dina sababaraha pasien anu pasien tina panyakit métabolik. Éta kalebet penderita diabetes sareng jinis 2 atanapi pre-diabetes sareng dislipidemia atherogenik. Salami diajar, Elemibranor diperhatoskeun diwanohkeun;

  • Résiko nyuda sangsara ti masalah kardiovaskular
  • Ngurangan spidol ati
  • Sipat anti radang
  • Ngaronjatkeun sensitipitas insulin
  • Glostosa homeostasis
  • Propil lipid cardioprotektif.

Sidang fase 2b anu diawalan taun 2012 mangrupikeun uji coba interventional pangbadagna sareng studi internasional nyata anu munggaran dilakukeun dina NASH. Mangrupikeun Elafibranor ngahontal FDA anu disarankeun ku titik tungtung "Resolusi NASH tanpa parah Fibrosis." Éta titik utama pikeun percobaan fase global 3 anu masih kénéh lumangsung.

Hal éta ditingali yén pasien anu ngagaduhan perlakuan NASH sareng Elafibranor nyatet perbaikan dina spidol disfungsi ati sapertos ALP, GGT, sareng ALT. Ngaliwatan évaluasi titik akhir sekundér, aya observasi yén Elafibranor (GFT505) dosage 120mg masihan épék terapi kanggo faktor résiko cardiometabolic pakait sareng NASH, Aranjeunna kalebet;

  • Balukar anti radang
  • Ningkatkeun sensitipitas insulin sareng metabolisme glukosa dina pasien anu ngagaduhan diabetes
  • Ningkatkeun tingkat lipoproteins sareng lipid plasma.
Éféktivitas Elafibranor dina pengobatan NASH murangkalih

Laju dimana anak-anak kakurangan tina obesitas parantos ningkat sacara signifikan, ngajantenkeun janten perhatian kaséhatan. Dina studi anu dilakukeun dina taun 2016, éta kedahna NAFLD(kasakit ati lemak alkohol) mangaruhan sakitar 10-20% tina murangkalih murangkalih. Éta teras nunjukkeun yén murangkalih NAFLD bakal janten panyabab gagal gagal ati, patologi ati, ogé implantasi ati dina barudak rumaja.

Dina Januari 2018 aya peluncuran resmi program murangkalih NASH anu ngémutan yén Elafibranor mangrupikeun hiji-hijina ubar anu parantos kabuktosan mujarab dina perawatan NASH déwasa sareng dina tahap pangembangan dina pengobatan barudak.

Naha Elafibranor tiasa dianggo babarengan sareng obat-obatan sanés dina perawatan NASH?

Éta parantos jelas yén Elafibranor efektif dina pengobatan NASH nalika dianggo nyalira. Nanging, kusabab pajeulitna panyakit, éta tiasa dianggo babarengan sareng obat-obatan sanésna dina ngokolakeun fibrosis ati, NASH, sareng ko-morbidities.

Elafibranor (GFT505) kagunaan séjén

Dina perlakuan panyakit cholstasis

Cholestasis mangrupikeun kaayaan anu disababkeun ku gangguan dina formasi bilium sareng aliranna tina hampru sareng duodenum. Éta tiasa nyababkeun kana paningkatan panyakit sistemik sareng panyakit ati, gagal ati, sareng peryogi cangkok ati. Panaliti klinis anu dilakukeun nunjukkeun yén Elafibranor (GFT505) bubuk ngurangan spidol biokimia dina plasma sahingga ngabuktikeun yén éta tiasa mangfaat dina pengobatan panyakit cholestasis.

diabetes

Diabetes mangrupikeun kaayaan anu disababkeun ku gaduh seueur gula atanapi glukosa dina getih. Éta mangaruhan sakitar opat ratus juta jalma sacara global. Hiji ngembangkeun diabetes tipe 2 sakali awak na henteu tiasa ngahasilkeun sareng nganggo insulin normal.

Panaliti anu dilakukeun dina elafibranor nunjukkeun yén éta ngirangan kamajuan diabetes tipe 2 ku dua cara. Anu kahiji nyaéta nyaéta perbaikan metabolisme glukosa dina awak.

Ogé ningkatkeun sensitipitas insulin dina otot sareng jaringan periferal.

Elafibranor (GFT505) Bubuk-Nu Narkoba Anyar Pikeun Studi Perawatan NASH

kacindekan

Ulikan Elafibranor sumping salaku warta saé pikeun saha waé anu sangsara sareng NASH. Sanggeus sacara oral dikaluarkeun langkung ti langkung ti dalapan ratus pasien anu ayeuna sareng nunjukkeun yén éta kapaké, aya harepan jalma henteu deui kudu ngajalanan transplantasi ati.

Aya no Interaksi ubar Elafibranor kauninga sareng sitagliptin, simvastatin, atanapi warfarin, anu nunjukkeun yén éta tiasa dianggo babarengan sareng obat-ubatan anu aman. Elafibranor ditolerir oge dina awak sareng henteu nunjukkeun efek samping.

Rujukan

  1. Metode Panalungtikan Translational di Diabetes, Obesitas, sareng Fatitas Nonalkohol, diédit ku Andrew J. Krentz, Christian Weyer, Marcus Hompesch, Springer Nature, kaca 261
  2. PPAR dina Cellular sareng - Metabolisme Énergi Awak Sakabéh diédit ku Walter Wahli, Rachel Tee, 457-470
  3. Obesitas sareng Gastroenterologi, Masalah Klinik Gastroenterologi Kalér, Octavia Pickett-Blakely, Linda A. Lee, kaca 1414-1420

Daptar eusi

2019-07-23 suplemén
kosong
Ngeunaan wisepowder