Blog

Top 10 Manfaat Kaséhatan Pikeun Glutathione Pikeun Awak anjeun

Mangpaat Glutathione organisme hirup ku sababaraha cara ku cara antioksidan. Ieu mangrupakeun sanyawa asam amino anu aya dina unggal sél manusa. Unggal organisme hirup ngagaduhan glutathione dina awak na. Éta antioksidan anu kuat anu nalika aya dina tingkat anu nyukupan tiasa ngajagi kami tina kaayaan kaséhatan anu bahaya sapertos panyakit Alzheimer, panyakit jantung, bahkan stroke.

Sanaos antioksidan ieu ngahasilkeun dina sél awak glutathione tiasa disuntikkeun kana awak urang, diterapkeun sacara topikal, atanapi sapertos inhalant.

Naon Glutathione?

Glutathione mangrupikeun sanyawa dibentuk ku kombinasi tilu asam amino: sista, asam glutamik, sareng glikol, mangrupikeun antioksidan anu kuat anu nyegah sareng ngalambatkeun sepuh sél. Glutathione nyegah karusakan sél sareng detoksin bahan kimia anu ngabahayakeun dina ati sareng ngagaduhan kamampuan pikeun meungkeut sorangan ka obat-obatan anu ngabantosan awak sacara gampang. Éta ogé ngalakukeun fungsi penting pikeun naekeun kekebalan awak sareng ngatur tumuhna sareng maot sél dina awak urang. Tingkat tingkat glutathione parantos diperhatoskeun ngirangan kalayan sepuh.

Kauntungan tina Glutathione

1. Melegkeun setrés oksidatif

Nalika produksi radikal bébas dina awak nambahan, sareng awak teu tiasa ngalawan aranjeunna, éta nyababkeun setrés oksidatif. Tingkat tinggi stres oksidatif ngantepkeun awak rentan ka kaayaan médis sapertos diabetes, rematik rheumatoid, sareng kanker. Glutathione ngabantuan pikeun meredakan setrés oksidatif anu ngabantosan awak pikeun penderita panyakit ieu.

Tingkat glutathione anu luhur dina awak ogé dipikanyaho ningkatkeun tingkat antioksidan. Ieu kanaékan antioksidan sareng glutathione ngirangan setrés oksidatif.

Glutathione-01

2. Muga ningkatkeun kaséhatan jantung

Glutathione, kalayan kamampuan pikeun nyegah oksidasi lemak dina awak manusa, tiasa ngabantosan ngirangan serangan jantung sareng panyakit jantung anu sanés. Panyakit jantung disababkeun ku akumulasi piagam arteri dina insides témbok arteri.

Lipoproteins kapadetan rendah (LDL), atanapi koléstérol goréng, nyababkeun piagam ku ngarusak lapisan internal arteri. Plak ieu pegat sareng tiasa meungpeuk pembuluh darah, lirén aliran getih sareng nyababkeun serangan jantung atanapi stroke.

Glutathione, bareng sareng énzim anu disebut glutathione peroxidase, ngarobih superoxides, hidrogen peroksida, radikal bébas sareng lipid peroksida anu nyababkeun lipid oksidasi (oksidasi lemak). Ieu nyegah koléstérol goréng tina ngarusak pembuluh getih sahingga janten formasi piagam. Glutathione sahingga ngabantosan résiko tina serangan jantung sareng panyakit jantung sanés.

3. Ngajagaan sél ati dina alkohol sareng panyakit ati lemak

Nalika aya kakurangan antioksidan sareng glutathione, sél sél langkung seueur maot. Ieu ngurangan kamampuan haté pikeun ngalawan haté lemak sareng panyakit ati alkohol. Glutathione, upami aya dina tingkat anu cekap condong ningkatkeun tingkat protéin, bilirubin, sareng énzim dina getih. Ieu ngabantuan individu pulih tina panyakit ati lemak sareng alkohol kalayan langkung gancang.

A luhur dosis glutathione dikaluarkeun sacara intravena ka individu anu ngagaduhan panyakit ati lemak nunjukkeun yén glutathione mangrupikeun pangobatan anu paling efektif pikeun kasakit. Éta ogé nunjukkeun pangurangan anu ageung dina malondialdehyde, spidol karusakan sél dina ati.

Glutathione dikaluarkeun sacara oral ogé nunjukkeun yén antioksidan ngagaduhan pangaruh anu positif dina individu anu kaserang panyawat ati tanpa alkohol.

4. Mantuan tarung inflasi

Inflasi mangrupikeun panyabab panyerang utama sapertos panyakit jantung, diabetes, sareng kanker.

Luka nyababkeun pembuluh darah di daérah anu parah kanggo ngagaleuh supaya langkung seueur aliran getih ka daérah éta. Getih ieu sarat ku sél imun anu nyababkeun daérah pikeun ngaleungitkeun kamungkinan inféksi. Sakali daérah anu cilaka, penyembuhan na tetep sareng sél imun ngirangan jumlahna. Tapi dina awak anu teu damang kapangaruhan ku setrés, racun, teu damang diet anu inflasi moal subside éta gancang.

Glutathione ngabantuan dina kasus sapertos ieu ku nguatkeun sél bodas imun. Aranjeunna ngadalikeun jumlah sél bodas anu angkat ka daérah anu parah gumantung kana parah inflasi.

5. Ningkatkeun résistansi insulinGlutathione-02

Nalika urang langkung ageung tingkat glutathione dina awak urang janten langkung handap nalika awak urang ngahasilkeun kirang sareng kirang glutathione. Ieu ngakibatkeun kurang ngaduruk lemak dina awak urang. Awak séhat nyimpen deui gajih. Ieu ogé ningkatkeun karentanan kana insulin.

Diet anu ningkat tingkat sistéin sareng glikol ogé bakal ningkatkeun produksi glutathione dina awak urang. Ayana glutathione anu langkung luhur mantuan ka résistansi insulin langkung ageung sareng pembakaran lemak anu langkung luhur.

6. Penderita panyakit vaskular periferal tingali mobilitas ningkat

Kasakit arteri periferal nyababkeun jalma-jalma anu arteri dikutip ku plak. Panyakitna biasana mangaruhan suku ti hiji individu. Hal ieu kajadian nalika pembuluh getih diblokir henteu tiasa nyayogikeun jumlah getih anu diperyogikeun kana otot nalika otot peryogina. Individu anu kaserang panyawat vérif periferal bakal ngalaman nyeri sareng kacapean nalika leumpang.

Glutathione, dikaluarkeun intravena dua kali sapoé, nunjukkeun kamajuan anu dicirian dina kaayaanana. Jalma-jalma éta tiasa leumpang jarak jauh sareng henteu ngangluh nyeri.

7. Glutathione pikeun kulit

Manfaat Glutathione ogé manjangan pikeun ngajaga kulit anu séhat sareng ngubaranana. Jarawat, kagaringan kulit, éksim, kerut, sareng mata puffy tiasa dirawat kalayan dosis glutathione anu luyu.

Pamakéan glutathione pikeun kulit nyegah tyrosinase, énzim anu ngahasilkeun méranin. Pamakéan glutathione salami lila bakal ngahasilkeun kulit anu ringan kusabab produksi melanin anu kurang. Éta ogé parantos ditingalikeun pikeun nurunkeun psoriasis, ningkatkeun élastisitas kulit, sareng ngirut kedutan.

8. Alleviates gejala panyakit Parkinson

Tremors mangrupikeun salah sahiji gejala anu diderita ku jalma kasakit Parkinson biasana sangsara. Éta sabab panyawat panyakit sistem saraf pusat. Administrasi intutvena glutathione nunjukkeun pamutahiran pikeun jalma tina kasakit. Perawatan éta ngurangan tremor sareng kaku dina pasien dina kaayaan observasi. Hal ieu dipercaya yén glutathione tiasa ngagampangkeun kahirupan pikeun jalma anu nandang panyakit Parkinson ku ngirangan gejala anu ditunjukkeun.

Glutathione-03

9. Ngabantosan barudak autistic ku ngirangan karusakan oksidatif

Barudak anu autis ditunjukeun ngagaduhan karusakan oksidatif anu langkung luhur dina uteukna. Dina waktu anu sarua, tingkat glutathione rendah pisan. Ieu ningkat résiko anu murangkalih pikeun merusak karusakan saraf ku kimia sapertos merkuri.

Barudak diperlakukeun kalayan dosis glutathione lisan sareng topical nunjukkeun kamajuan anu dicirian dina tingkat plasma sulfat, sistéin, sareng tingkat glutathione getih. Hal ieu méré harepan yén pangobatan glutathione tiasa ningkatkeun fungsi otak sahingga, kahirupan barudak anu autis.

10. Bisa ngabantosan tarung panyakit otoimun

Panyakit otoimun kaasup kasakit celiac, rematik, sareng lupus. Panyakit ieu nyababkeun radang kronis sareng nyeri anu nambahan setrés oksidatif. Glutathione tiasa ngontrol réspon imunologis awak ku cara merangsang atanapi ngirangan. Ieu masihan médis pikeun ngirangan setrés oksidatif dina individu nalangsara gangguan otoimun.

Panyakit otoimun merusak mitochondria sél dina sél-sél tangtu. Glutathione ngabantuan ngajaga mitochondria sél ku tarung radikal bébas. Glutathione nyurung sél bodas sareng sél T anu melawan inféksi. Sél T prim anu ku glutathione nunjukkeun kamampuan anu nolak ngalawan inféksi baktéri sareng virus.

Glutathione-04

Glutathione Dahareun

Nalika awakna dewasa, tingkat glutathione dina awak turun. Urang kedah tuang tuangeun katuangan anu bakal ngabantosan awak mulangkeun tingkat glutathione. Aya seueur tuangeun anu ngandung glutathione sacara alami atanapi glutathione naekeun nutrisi.

· Whey

Sajauh tuangeun glutathion, protein whey ngandung gamma-glutamylcysteine. Éta mangrupikeun kombinasi glutathione sareng cysteine ​​anu matak ngagampangkeun awak urang pikeun misahkeun dua asam amino. Aranjeunna duanana antioksidan anu hadé.

· Kadaharan Allium

Suplemén glutathione anu saé mangrupikeun katuangan tina pepelakan milik kana genus Allium anu beunghar walirang. Sulfur ngabantosan awak urang ngahasilkeun glutathione anu langkung alami. Bawang, bawang bodas, kerang, chives, bawang merah, sareng bawang mangrupikeun katuangan anu aya dina genus allium.

· sayuran Cruciferous

Sayuran cruciferous ngandung glukosinolates anu bakal naekeun tingkat glutathione dina awak anjeun. Éta sababna pepelakan anu mawa sayuran ieu ngagaduhan seungit walirang.

Kol, kembang engkol, brokoli, kale, bok choy, brussels bertunas, arugula, radishes, watercress, sareng sayuran collard sadaya sayuran pucukan.

· Kadaharan anu ngagaduhan asam alpha-lipoic

Daging daging, daging organ, bayem, ragi tukang bir, sareng tomat mangrupikeun suplemén glutathione anu saé sabab aranjeunna beunghar asam alfa-lipoik. Asam ieu regenerasi sareng ningkatkeun tingkat glutathione dina awak anjeun.

· Selenium tuangeun beunghar

Salaku tilas mineral selenium ngabantosan awak dina ningkatkeun tingkat glutathione sareng antioksidan séjén dina awak. Kadaharan anu ngandung selenium nyaéta tiram, kadaharan ti laut, endog, kacang kasar, asparagus, suung, sareng séréal sadayana.

Suplemén Glutathione

Suplemén Glutathione datang dina sagala rupa wujud. Aranjeunna tiasa dicandak sacara lisan. Tapi glutathione anu ditampi sacara oral sanes anu efektif dina nyampurnakeun tingkat awak sanyawa.

Cara anu leuwih hadé pikeun nyandak suplemén glutathione nyaéta nyandak glutathione liposomal dina burih kosong. Bahan tina glutathione aktif dikandung dina puseur liposom. Nyandak suplemén sacara lisan ieu mangrupikeun cara anu langkung saé pikeun ningkatkeun tingkat glutathione awak.

Glutathione ogé tiasa dihirupan sareng nebulizer khusus. Tapi anjeun peryogi resep pikeun nganggo éta.

Transdermals sareng losyen sayogi anu tiasa diterapkeun sacara topikal. Laju panyerapanna variabel sareng sakapeung teu tiasa dipercaya.

Administrasi intravena mangrupikeun metode anu paling langsung pikeun nyandak suplemén glutathione. Éta ogé cara anu paling invasif.

Épék samping Glutathione

Suplemén Glutathione ngagaduhan efek samping jarang. Ieu tiasa dibangkitkeun tina kembangan. keram beuteung, gas. léngkah leupas, sareng réaksi alérgi. Éta leuwih hadé pikeun konsultasi dokter anjeun sateuacan nyandak suplemén glutathione.

Dosis Glutathione

Dosis glutathione anu dipikabutuh pikeun jalma bisa bénten-umur dina umur, beurat, sareng fisiologi hiji jalma. Éta ogé gumantung kana kaayaan kasehatan na sareng riwayat médis. Éta leuwih hadé pikeun konsultasi dokter anjeun pikeun mariksa naon dosis suplement anu anjeun kedah nyandak.

kacindekan

Glutathione mangrupikeun molekul penting dina awak urang. Éta téh antioksidan anu kuat sareng ngabantosan awak ngajaga cek radikal gratis. Ieu ngajaga urang séhat sareng wadah panyakit sapertos masalah jantung, kanker, sareng serangan jantung.

Penting pikeun ngajaga tingkat glutathione anu paling optimal dina awak urang. Aya sababaraha cara pikeun urang tiasa ngalakukeun éta. Kami tiasa tuang tuangeun anu beunghar glutathione, nyandak glutathione lisan, panawaran éta sacara topikal dikintunkeun sacara intravena.

Milarian nasihat médis iraha wae anjeun mutuskeun nyandak suplemén glutathione pikeun ngarobih tingkatan dina awak anjeun.

rujukan

  1. Rouhier N, Lemaire SD, Jacquot JP (2008). "Peran glutathione dina organisme fotosintétik: fungsi pikeun glutaredoxins sareng glutathionylation". Tinjauan taunan ngeunaan Biologi Tanduran. 59 (1): 143–66.
  2. Franco, R .; Schoneveld, OJ; Pappa, A .; Panayiotidis, MI (2007). "Peran puseur glutathione dina patofisiologi panyakit manusa". Arsip Fisiologi sareng Biokimia. 113 (4-5): 234-258.

gigireun>

2020-06-06 suplemén
Ngeunaan ibeimon