Blog

L-Ergothioneine (EGT): Diét Der Ant Antioxidioxidioxidioxidioxid with with with with with with with kalayan therapeutic poténsial

 

1. Vitamin umur panjang L-Ergothioneine (EGT)

L-Ergothioneine (EGT) ogé katelah "vitamin umur panjang". Vitamin umur panjang ngarujuk gizi kaasup vitamin, mineral sareng unsur séjén anu konci pikeun sepuh séhat. Daptar vitamin umur panjang ku Bruce Ames kalebet vitamin A, vitamin B1, vitamin B2, vitamin B6, vitamin B12, Biotin, vitamin C, kolin, vitamin D, vitamin E, asam folat, vitamin K, ergothioneine, niacin, pantoténat, kalsium, klorida, kromium, kobalt, tambaga yodium jeung beusi di antawisna.

L-Ergothioneine mangrupikeun antioksidan asam amino anu kuat anu parantos dianggap "vitamin umur panjang."

Manusa teu tiasa nyintésis L-Ergothioneine, ku kituna kedah diperyogikeun ngaliwatan dahareun. Bubuk L-ergothioneine gampang aya suplemén anu dijual salaku vitamin.

Manusa ngahasilkeun protéin transportasi anu khusus pikeun L - (+) - bubuk Ergothioneine (EGT) (497-30-3), anu nyorot pentingna sareng ngajantenkeun bio anu tiasa dipanjangkeun sareng dipikagaduh, khususna dina jaringan dimana éta maénkeun peran anu kuat sareng pelindung.

 

2. Naon Ari L-Ergothioneine (EGT)?

L-ergothioneine (EGT) nyaéta asam walirang anu ngandung asam amino ngan ukur biosintésis ku jamur sareng mycobacteria dina taneuh. Kasebut dicandak tina dahareun ku manusa sareng sato séjén ngaliwatan transporter, OCTN1. Ergothioneine teras nampi tingkat tinggi dina jaringan tinangtu anu ngalaman setrés oksidatif anu rada luhur, sapertos ériminosit, epitelium saluran udara, ati, sareng ginjal.

Ergothioneine henteu gancang dimetabolisme, atanapi diekskripsikeun dina cikiih sareng aya dina seueur, upami henteu sadayana, jaringan manusa sareng cairan awak. Mangrupikeun molekul antioksidan anu stabil sareng teu turun dina suhu luhur sareng pH anu luhur.

Sedengkeun supa mangrupikeun sumber diet paling beunghar tina ergothioneine, katuangan anu sanésna ergothioneine kalebet kacang hideung, daging beureum sareng gandum. Suung ogé mangrupikeun sumber diet anu saé pikeun glutathione anu dibarengan ku ergothioneine mangrupikeun antioksidan diet anu hadé. Nanging, spésiés supa ergothioneine nunjukkeun variasi dina tingkat antioksidan ieu.

 

3. Mangpaat L-Ergothioneine (EGT)

L-ergothioneine (EGT) tindakan minangka chelator kation, faktor bioenergetics, pangatur imun sareng antioksidan.

Mangpaat L-ergothioneine di antarana:

i. Salaku tindakan antidepresan

Depresi mangrupikeun gangguan saraf, sareng ngalaporkeun mangaruhan 20% pangeusi dunya. Kapanggih éta dina jalma anu depresi, setrés oksidatif nambahan sareng tingkat antioksidan turun, ku kituna peryogi sanyawa antioksidan.

Lucuna, l-ergothioneine ngalaksanakeun bedana neuronal salian kagiatan antioksidan dina hiji kajian sareng beurit

ii. Pengobatan preeclampsia

Ieu mangrupikeun kalainan anu pakait sareng kakandungan kusabab dibentukna placentation rusak. Disfungsi endothelial lumangsung kusabab lisis sél getih beureum maka konsentrasi zat beusi naék dina ngahasilkeun spésiés oksigén réaktif (ROS) dina plasénta.

L-ergothioneine ditingalikeun ka ngeulang beusi sareng ngirangan tatu alatan ROS.

 

L-Ergothioneine (EGT): Diét Der Ant Antioxidioxidioxidioxidioxid with with with with with with with kalayan therapeutic poténsial

 

iii. Aplikasi dina produk kosmetik

Industri kosmetik ngembang pesat kanggo jaman baheula, sareng ayeuna bahan-bahan ti sumber alami anu langkung disukai kusabab efek samping ngarugikeun ku bahan kimia. Paparan sinar panonpoé sengit pikeun durasi panjang ngahasilkeun karusakan oksidatif sinar ultraviolét dina biomolecules dina sél kulit anu nyababkeun panonpoe, poto, sareng kanker kulit.

L-ergothioneine digunakeun salaku bahan penting dina produk kosmetik, khususna dina léparan layar panonpoé kusabab gaduh harta panyalindungan UVA. Éta gampang kaserep nalika dilarapkeun dina kulit.

Perlindungan kulit L-ergothioneine ngalawan generasi ultraviolét (UV) -induksi generasi ROS sareng mékanisme ngaruksak kanyahoan. EGT nyerep cahaya dina sentang UV sareng ku kituna sipat fisik ieu ngaluarkeun sababaraha kamampuan pikeun meungpeuk karusakan UV.

Photoaging nyaéta ngaleupaskeun kolagén sareng karusakan molekul penting. L-ergothioneine parantos nunjukkeun ngahambat épékréasi kolégérasi sareng peradangan.

IV. perlakuan Kasakit Neurodegenerative

Panyakit neurodegeneratif (ND) sapertos Alzheimer, Parkinson, sareng Huntington disababkeun ku ningkatna produksi radikal bébas. Kahartos yén pemalsuan radikal bébas mangrupikeun mékanisme méréskeun setrés dina sél saraf.

Karusakan selektif ka DNA mitokondrial ku setrés oksidatif parantos implikasi dina panyakit neurodegeneratif, khususna panyakit Parkinson. Maka, panyalindungan DNA mitokondria l-ergothioneine tina superoxida anu terhasil dina siklus angkutan éléktron disarankeun.

Tumindak anti-neurogenétik tina ekstrak supa tuang dina vitro studi garis sél nunjukkeun yén sanyawa bioaktif tanggel waler pikeun kagiatan neuroprotective. Nutrisi berbasis alam sapertos L-ergothioneine tina supa ubar disarankeun salaku agén terapi anu langkung saé pikeun panyakit neurodegenerative.

v. Peran dina kasakit cardiovascular

Ngaliwatan studi ischemia / reperfusion (IR), prosés anu ngalibatkeun setrés oksidatif, EGT parantos kabuktosan ngagaduhan peran pelindung dina panyakit kardiovaskular. EGT dilaporkeun ngajaga jaringan jantung sareng ati tina karusakan di vivo salami IR.

Mékanisme dimana tindakan pelindung ieu kahontal tiasa ngalangkungan pangurangan ferrylmyoglobin ngajagi jaringan tina tatu oksidatif sareng ogé modulasi protéin shock shock 70 sareng sitokin pro-radang.

Salaku tambahan, EGT tiasa ngajagi liwat chelator beusi sareng tambaga anu parantos ditingalikeun janten pelindung ku turun produksi radikal gratis salami IR.

vi. Pengobatan panyakit ginjal sareng kanker

Ieu parantos nunjukkeun yén penderita panyakit ginjal kronis (CKD) ngagaduhan tingkat ergothioneine getih langkung handap. Mémang, CKD ogé dipikanyaho dicirikeun kana karuksakan oksidatif sareng ergothioneine ku kituna, tiasa ngabantosan dina ngirangan ieu ku akumulasi ginjal.

Perawatan kanker Ergothioneine diduga saprak éksprési mRNA diferensial OCTN1 ngungkabkeun béda anu signifikan dina kanker tangtu. Upami leres, kangker tangtu ngumpulkeun EGT pikeun ngabantosan aranjeunna, panginten ngalawan kémoterapi (anu épékna dipikaterang ngalibatkeun setrés oksidatif. Éta hartosna kamungkinan terapi sapertos nyéépkeun EGT sareng / atanapi ngahalangan pangangkut.

Sababaraha mangpaat l-ergothioneine séjén nyaéta:

  • Kasehatan rambut sareng kuku Ergothioneine.
  • Pengobatan diabetes
  • Perawatan panyakit radang kronis.

 

L-Ergothioneine (EGT): Diét Der Ant Antioxidioxidioxidioxidioxid with with with with with with with kalayan therapeutic poténsial

 

4. L-Ergothioneine (EGT) Dosis

Éta geus dilaporkeun éta Dosis EGT nepi ka 30 mg / dinten kanggo déwasa sareng 20 mg sadinten kanggo murangkalih teu ngagaduhan genotoxicity ku laporan panel EFSA.

Dina ulikan manusa, l-ergothioneine 5 mg sareng dosis 25 mg / dinten salami 7 dinten dipendakan teu gaduh pangaruh anu ngarugikeun.

 

5. Panalungtikan L-Ergothioneine (EGT)

L-Ergothioneine (EGT) janten fokus ulikan anu populér nalika éta kapendak dina sél getih beureum sasatoan di 1928. Kusabab akumulasi na dina éritrosit sareng sipat antioksidan alami na, ERGO diusulkeun salaku kamungkinan perlakuan terapi pikeun sél getih beureum gangguan anu predisposed kana karusakan oksidatif.

Seueur kamajuan dina panalungtikan EGT parantos kahontal dina taun-taun ayeuna kalebet idéntifikasi hiji transporter anu mumpuni khusus dina organisme sareng manusa ogé langkung saé ngartos panyebaran na. Sanaos, peran fisiologis anu leres tina EGT can ditetepkeun deui, EGT parantos nunjukkeun pikeun ngagaduhan épék antioksidan sareng sitoprotektif dina vitro jeung sababaraha in vivo, kaasup kagiatan pamulung radikal gratis, sipat pelindung radio, tindakan anti radang sareng panyalindungan ngalawan radiasi UV atanapi tatu neuronal.

Panaliti anu ayeuna museurkeun kana di vivo épék pikeun ngitung mékanisme molekular tina EGT sitoprotektif na fisiologi manusa.

 

6. L-Ergothioneine (EGT) Kasalametan

Suplemén L-ergothioneine ditarima sacara lega salaku suplemén pangan penting kusabab kauntungan kaséhatan na. LE dibéré status "umum diakui salaku aman (GRAS)" ku FDA, AS.

Studi farmakologi ngeunaan l-ergothioneine manusa henteu nunjukkeun pangaruh ngarugikeun dugi ka 25 mg / dinten pikeun 1 minggu.

Dina modél sato, administrasi l-ergothioneine dugi ka 1600 mg per kg beurat awak henteu nunjukkeun pangaruh ngarugikeun.

Ogé, henteu aya kagiatan mutasi anu ditingali dina assay mutagenesis bakar l-ergothioneine kalayan konsentrasi 5000 ofg ml − 1. Bukti ilmiah anu jelas ngeunaan serangan ergothioneine dina manusa ngaliwatan trans-porter diatur ku ginjal sayogi.

Dina uji manusa fungsi ati sareng profil lipid, henteu aya pangaruh buruk dilaporkeun ku administrasi murni l-ergothioneine.

 

7. Naon Anu Kadaharan Beunghar di L-Ergothioneine (EGT)?

Kusabab EGT teu tiasa disintésis ku manusa, éta ngan sayogi ti sumber diet. Tutuwuhan sareng sato ogé ngumpulkeun kana sababaraha tingkat; kumaha oge, sumber diet alami alami EGT nyaéta suung basidiomycete, dimana sababaraha spésiés ngandung dugi ka 7 mg tina ERG per gram beurat garing.

Dahareun L-ergothioneine nyaéta:

  • Katakan spésiés supa ergothioneine sapertos Sparassis crispa, Tremella foliacea, Lepista, Suillus luteus sareng Ramaria botrytis.
  • Ati
  • Ginjal,
  • Kacang hideung,
  • Brat Oat, jeung
  • Kacang ginjal.

 

8. L-Ergothioneine (EGT) suplemén

Suplemén L-ergothioneine diékstrak tina supa atanapi disintésis sacara kimia sareng tiasa dianggo salaku tuangeun katuangan, inuman, sareng bubuk atanapi kapsul. Kimia, L-Ergothioneine (EGT) Suplemén mangrupikeun turunan tina thiol histidine, nyaéta 2 ‐ thio ‐ l ‐ histidine ‐ betaine.

Ergothioneine jeung suplemén glutathione sayogi online. Konsumén ergothioneine ngagaleuh ti supplier paling dipercaya online sareng toko.

Ergoneine dikembangkeun sareng dipaténkeun ku Tetrahedron mangrupikeun sumber sintétik L-ergothioneine otorisasi ku Komisi Éropa. Bubuk L-ergothioneine gampang sayogi sedengkeun larutan cai l-ergothioneine tiasa dianggo nalika pamundut. 

 

Rujukan:

  1. van der Hoek SA, Darbani B, Zugaj KE, Prabhala BK, Biron MB, Randelovic M, Madinah JB, Kell DB sareng Borodina I (2019) Téknik Ragi Saccharomyces cerevisiaepikeun Produksi L - (+) - Ergothioneine. Bioeng. Biotéhnologi. 7: 262. doi: 10.3389 / fbioe.2019.00262.
  2. Nachimuthu, Saraswathy & Kandasamy, Ruckmani & Ponnusamy, Ramalingam & Dhanasekaran, Muralikrishnan & Thilagar, Sivasudha. (2019). L-Ergothioneine: Sanyawa Poténsial Poténsial tina Suung anu Bisa Dihin. 10.1007 / 978-981-13-6382-5_16.
  3. Paul, B., Snyder, S. (2010). Asam amino mahiwal L-ergothioneine nyaéta sitoprotektan fisiologis. Pati Béda Béda17, 1134–1140. doi.org/10.1038/cdd.2009.163.
  4. Kalaras, Michael & Richie, John & Calcagnotto, Ana & Beelman, Robert. (2017). Suung: Sumber beunghar antioksidan ergothioneine sareng glutathione. Kimia Dahareun. 233. 10.1016 / j.foodchem.2017.04.109.

 

Daptar eusi

 

 

2020-03-31 Antiaging
kosong
Ngeunaan wisepowder