Blog

Pangaruh Kaséhatan Lycopene 丨 Rahasia umur panjang

 

Naon Ari Lycopene

Lycopene (502-65-8) mangrupikeun fittonutrién tutuwuhan anu kagolong kana kelas karotenoid. Carotenes mangrupikeun pigmén warna-warni anu aya dina sél sababaraha tutuwuhan, ganggang, sareng baktéri tangtu. Bahan kimia alami ieu tanggung jawab pikeun warna beureum, oranyeu, konéng, atanapi héjo dina sayuran sareng buah. Nya, kuring yakin ayeuna anjeun tiasa kéngingkeun gambar naha wortel jeruk sedeng Lycopene dina tomat beureum.

Carotenoids gaduh sipat anti radang sareng antioksidan dina awak manusa. Janten, anjeun tiasa nyebatkeun yén kimia éta cukup signifikan pikeun sistem imun. Kapanggihna anu paling ngabuka taneuh ngadukung fittonutrién dina pangobatan sareng manajemén kanker paru-paru. Dumasar kana kagunaan bubuk likopen ieu, anjeun tiasa ngartos naha sanyawa éta nyebar dina panilitian ilmiah.

Poho ngeunaan pigmentasi sanés anu aya dina pepelakan. Bubuk Lycopene nyaéta beureum-caang. Anjeun bakal perhatoskeun pigmén alami ieu dina tomat, samangka, jeruk bali, kol beureum, sareng wortel. Candak, contona; tomat ngandung dugi ka 80% Lycopene nalika ngalaman pengolahan panas anu luhur.

Pigmen lycopene alami aya dina buah sareng sayuran. Nanging, para ilmuwan ogé ngagaduhan versi sintétik tina bahan kimia, anu tiasa dipesen ku panyadia bubuk lycopene anu valid. Sanaon artifisial, aditif pangan lycopene parantos kéngingkeun persetujuan ti Administrasi Pangan sareng Narkoba (FDA) AS salaku suplemen anu aman pikeun konsumsi manusa.

 

Kumaha Kacida Lycopene

Salaku agén anti kanker, lycopene pigmén beureum dianggo pikeun neken fosforilasi protéin p53. Sanyawa ngatur komunikasi gap-junction sareng réplika sél dina G0-G1 fase. Panilitian khusus nunjukkeun yén diet Lycopene nyababkeun modulasi sitokrom P450 2E1, anu nawiskeun panangtayungan ngalawan lesi karsinogenik.

Suplemén Lycopene ngatur proliferasi sélular sareng mitogen anu kuat dina garis sél kanker tangtu. Éta ngatur diferensiasi sél-T, ku kituna paningkatan tumors mammary.

Lycopene pikeun prostat nyegah karsinogenesis dina sababaraha organ ku ngaleungitkeun tingkat oksidasi biomolékul sélulér sapertos DNA, lipoprotein, lipid, sareng protéin. Nalika tés dilakukeun pikeun penderita kanker prostat, panaliti netepkeun yén kelompok subyek ngagaduhan kadar lycopene anu handap dina sérum. Di sagigireun éta, setrés oksidatif tinggi lipid sareng protéin.

 

Naon Anu Sumber Sumber Pangsaéna ngeunaan LycopenePangaruh Kaséhatan Lycopene 丨 Rahasia umur panjang 2019

Bubuk Lycopene (502-65-8) tanggung jawab pigmén beureum atanapi pink dina sababaraha buah sareng sayuran. Pigmén alami ieu disababkeun ku sabelas beungkeut ganda konjugasi dina struktur na.

Nya, tong dicabak kusabab sababaraha pepelakan héjo, nanging jumlah pigmén lycopene paling luhur aya di jerona. Sabalikna, strawberry sareng céri beureum beureum, tapi aranjeunna henteu gaduh lycopene carotenoid. Kadang-kadang hartosna lycopene tiasa ngabingungkeun, utamina nalika anjeun ngahartikeunana dumasar kana pigmentasi.

Lycopene aya dina buah sareng sayuran di handap ieu;

  • Kol beureum
  • Jeruk jeruk
  • tomat
  • Guavas
  • Samangka
  • Bél beureum cabe
  • Wortel
  • gedang
  • Asparagus
  • Rosehips
  • peterseli
  • Aprikot

Diantara sumber lycopene di luhur, tomat mangrupikeun pilihan. Sakabeh sayuran ngandung sakitar 80% bahan kimia. Pikeun mempermudah nyerep sareng ngajantenkeun pigmén likopén langkung seueur dianggo, anjeun kedah ngolah buah dina suhu anu luhur.

Seueur bubuk Lycopene (502-65-8) aya dina produk tomat anu diolah, kalebet saos tomat, témpél, sup tomat, jus, atanapi saos.

Contona, 100mg tomat garing tina panonpoé ngandung kurang leuwih 46mg tina Lycopene. Kontrasional, kaléng atanapi seger ngalangkungan 3mg tina jumlah anu saé, anu mangrupikeun bentuk idéal anu tiasa dianggo ku awak. Janten, éta hésé pikeun netepkeun jumlahna anu anjeun anggo unggal dinten. Kuring panginten nyarankeun jalma éta mésér bubuk lycopene, saha resep anu didokumentasikeun saé.

 

Kauntungan Kaséhatan Lycopene, Rahasia umur panjang

antioksidan

Pigmen beureum Lycopene kuat antioksidan. Henteu ngan saukur suplemén ngahambat oksidasi, tapi ogé ngaleungitkeun épéktansi anu radikal bébas dina awak. Dina konsép ieu, radikal mangrupikeun agén pangoksidasi anu ngarusak, anu berpotensi ngarugikeun struktur sélular. Molekulna tanggung jawab pikeun mekarna panyakit kronis tangtu, kalebet kanker, diabetes, atanapi kaayaan jantung.

Élmuwan sareng panaliti médis mastikeun yén sumber pepelakan antioksidan anu idéal. Misalna, diet Lycopene nyaimbangkeun tingkat radikal bébas, sahingga mayungan awak anjeun tina karacunan, karusakan, atanapi oksidasi. Panilitian anu anyar parantos nyatakeun yén suplemén ngahalangan karusakan anu disababkeun ku jamur, péstisida, atanapi hérbisida.

Mustahil pikeun ngartikeun pigmén lycopene tanpa nyebut sipat antioksidan anu dipidangkeun.

 

Ngajagaan ngalawan Sunburn

Lycopene pikeun kulit ngajaga sél dermal ngalawan sinar UV anu ngabahayakeun tina panonpoé.

Sababaraha studi ngesahkeun kauntungan lycopene pikeun lalaki ngalangkungan sababaraha percobaan manusa. Nalika poko dikonsumsi 8-16mg tina suplemén 12 minggu, rombongan ngalaman réaksi kulit anu langkung parah. Lycopene ngirangan résiko warna kulit siga satengah.

Dina waktos salajengna basa Anjeun ngasah sinar scorchy, pastikeun pikeun klub produk sunscreen anjeun nganggo sababaraha lycopene pikeun kulit. Catet yén sanyawa henteu kedah ngagentos SPF. Ku sabab éta, anjeun henteu kedah pernah ngagunakeun waé.

 

Pangaruh Kaséhatan Lycopene 丨 Rahasia umur panjang 2019

 

Jantung Séhat

Salah sahiji kauntungan Lycopene paling penting nyaéta Perlindungan haté. Suplemén ngatur tingkat radikal bébas, ku kituna ngirangan setrés oksidatif anu tanggung jawab kanggo kasakit cardiovascular. Ngalungsurkeun koléstérol anu goréng, ngagedékeun HDL dina sistem, nyegah ngajangkungan arteri, sareng kasempatan ngembangkeun serangan jantung.

Lycopene nguntungkeun jalma anu gaduh sindrom metabolik ku sababaraha cara. Salaku conto, nyandak sanyawa sacara konsistén bakal nurunkeun kasempetan maot tina stroke atanapi panyakit anu patali jeung jantung. Tingkat Lycopene anu luhur dina getih bakal ngirangan résiko 20-35%.

Pedah ieu alus teuing pikeun individu umur, perokok, penderita diabetes, sareng anu nungkulan stroke.

 

Manajemén Kanker Sababaraha

Sipat antioksidan suplemén lycopene ngahambat ngembangkeun sél kanker dina kelenjar prostat, payudara, paru-paru, sareng ginjal.

Panilitian awal negeskeun manpaat kaséhatan lycopene dina panilitian onkologi ngalangkungan sababaraha panilitian préklinikal. Pétonutrién ngalambatkeun tumuhna tumor kanker sareng jin. Salaku conto, suplemén ningkatkeun gejala pembesaran tumor prostat sareng otak.

Mangpaat kaséhatan lycopene sanésna kalebet pengelolaan karsinoma sél renal, kanker pankreas, ovarium, esophageal, colorectal, sareng kangker serviks. Nanging, teu aya cekap buktos pikeun nyokong ieu inpormasi.

 

Mangpaat Lycopene

  • Dina industri pangan, pigmen lycopene tiasa dianggo salaku pewarnaan pangan di kalolobaan nagara, kalebet AS, nagara Éropa, sareng Australia
  • Éta ngirangan nyeri dina jero neuropathy salaku balukar jaringan atanapi saraf
  • Ngajaga tulang kuat jeung séhat
  • Lycopene pigmén karoténid ningkatkeun panon ku nurunkeun kasempetan degenerasi macular sareng katarak.
  • Ngajauhan sawan, panyakit anu aya hubunganna sareng umur leungitna ingetan
  • Ngajagi awak tina radiasi pengionan anu ngabahayakeun

 

Kumaha Candak Lycopene

Ayeuna, teu aya rekomendasi dosis Lycopene khusus. Tapi, sababaraha studi nyatakeun yén kuantitas naon antara 8mg sareng 20mg per dinten bakal penting pikeun sistem manusa.

Ilaharna, hiji bakal nyandak rata-rata 2mg lycopene pigménan karotenoid dina tuangeun. Jumlah ieu henteu pernah cekap pikeun nganteurkeun sipat antioksidan. Ku alatan éta, aya kabutuhan pikeun nambahan nepi dosis pikeun bioavailabilitas maksimum dina aliran getih.

Pikeun pasien anu nganggo tekanan darah tinggi, siklus lycopene tiasa lumangsung antara genep sareng dalapan minggu. Dosisna kira-kira 15mg per poé.

Bioavailabilitas lycopene hinges dina dosis, kompetisi ti karotenoid sanés, komposisi diet, sareng tutuwuhan sumber lycopene. Salaku conto, Lycopene anu diolah atanapi dimasak dina tomat bakal isomerisasi kana bentuk anu tiasa dianggo ku awak. Naon deui, nyandak dosis tinggi atanapi tumpukan lycopene  kalayan suplemén beta-karoten bakal nambahan jumlah kaserep kana aliran getih.

Kelarut bubuk Lycopene geus luhur dina minyak sayur. Kana nginum, nyerep kimia langkung efisien dina ayana lemak.

 

 Naon Anu Balukar Sisi tina Lycopene

  • Lycopenemia atanapi warna warna kulit
  • rashes kulit
  • mencret
  • Leungitna napsu
  • rasa panas di jero beuteung
  • Nyeri peurih
  • seueul

Dahareun Lycopene aman. Dina kasus anu jarang, tingkat séhat anu luhur pisan dina getih, tiasa ngantepkeun épék hampang dugi ka sedeng. Sajauh ieu, teu aya ulasan négatip ti pembeli lycopene sintétik.

Kacuali anjeun nginum dua bubuk Lycopene502-65-8) aditif dahareun, moal aya kamungkinan anu kasiksa kaleuwihan dosis. Saperti ayeuna, efek samping lycopene anu parah bakal muncul nalika suplemén berinteraksi sareng obat-obatan anu tangtu.

Salaku conto, gandeng produk kaséhatan lycopene kalayan tipis getih atanapi anticoagulants sigana bakal ngalambatkeun pembekuan getih sareng ngakibatkeun perdarahan. Di sagigireun éta, dosis sadidinten sakitar 2mg sigana bakal nyababkeun damel prematur atanapi beurat kalahiran anu handap. Kusabab épék ieu, praktisi médis bakal mamatahan ngalawan teu nyandak Lycopene nalika kakandungan.

Salain tina warna kulit beureum nepi ka jeruk, sadaya efek samping lycopene anu sanésna bakal kajadian sakali dina bulan biru. Lycopenemia henteu ngabahayakeun, sareng éta ngan ukur bakal muncul nalika anjeun nyandak sanyawa anu seueur. Pikeun ngalawan réspon négatip ieu, anjeun kedah nurunkeun dosis lycopene.

120mg dosis limopén sadidinten aman sabab teu ngagaduhan implikasi kaséhatan anu dipikaterang. Nanging, ulikan awal anu khusus nyarankeun yén Tingkat Aman Anu Diobservasi nyaéta 75mg per dinten.

Alergi Lycopene kaprah ngan ukur di dosis tinggi.

 

Meuli Lycopene

Tempat idéal mésér suplemen likopén nyaéta di toko online. Aya hiji ton penjual sakitar. Kusabab kitu, ngabedakeun asli produsén bubuk lycopene tina anu palsu parantos janten sapertos teka-teki Yunani.

Toko online nawiskeun genah. Upami anjeun milarian suplemén bubuk lycopene murni sareng murni, ngadamel pesenan sareng kami.

 

kacindekan

Saran diet anu paling nyata pikeun pencegahan panyakit nyaéta konsumsi buah sareng sayuran, anu beunghar ku antioksidan. Produk kaséhatan Lycopene ngirangan setrés oksidatif dina sistem manusa. Kusabab kitu, élmuwan ngahubungkeun éta sareng pangobatan kanker sareng tumor jin jin anu tangtu.

Éta moal mungkin pikeun ingeun atanapi ngempelkeun sakitar 30g témpél tomat dina tuangeun sadidinten anjeun. Nanging, nyandak suplemén kadaharan likopén sintétik tiasa janten pilihan anu langkung merenah. Sareng kusabab harga bubuk Lycopene henteu pati mahal, naha anjeun henteu nganggo éta?

 

Rujukan

  1. Agarwal, S., sareng Rao, AV (2000). Tomat Lycopene sareng Peran na dina Kaséhatan manusa sareng Kasakit kronis.  Jurnal Asosiasi Médis Kanada.
  2. Agarwal, S., sareng Rao, AV (1999). Peran Lycopene salaku Antioxidant Carotenoid dina Pencegahan Panyakit Kronis.
  3. Schwartz, SJ, sareng Nguyen, ML (1999). Lycopene: Pasipatan Kimia sareng Biologis. Téhnologi Kadaharan.
  4. Trumbo, PR (2005). Naha Balukar Pangaruh tina Lycopene Exposure? The Journal of Nutrisi.
  5. Carita, EN, Kopec, ER, Schwartz, SJ, sareng Harris, GK (2013). Update ngeunaan Pangaruh Kaséhatan Tomat Lycopene. Tinjauan taunan ngeunaan Ilmu Élmu sareng Téhnologi.

 

Daptar eusi

 

 

2019-10-24 Nootropics
kosong
Ngeunaan wisepowder