Blog

Nicotinamide Mononukleotida (NMN): Kauntungan, Dosage, Suplemén, Panaliti

 

1. Naha Urang Peryogikeun Nicotinamide Mononucleotide (NMN)

Sanaos sepuh tiasa dilawan, aya prospek ngabalikeun prosés, hatur nuhun Nicotinamide Mononucleotide (NMN). Hirup ka sepuh anu asak mangrupikeun impian sadayana sareng aya sanyawa sapertos NMN anu ngabantosan urang ngahontal impian.

Kuring terang anjeun panginten panginten kumaha senyawa ieu aya hubunganana sareng sepuh. Nya, tahan senapan anjeun sabab kuring bakal nyandak anjeun nguntungkeun monotucleamide nicotinamide.

Nicotinamide Mononucleotide (NMN) mangrupikeun prékursor NAD. NAD + mangrupikeun biomarker anu penting dina sél manusa. Nalika urang mangtaun-taun, kimia ieu nolak minangka akibat tina sababaraha fungsi énzimatik. Naon deui, tingkat konsumsi sok sacara teu langsung proporsi sareng tingkat produksi.

Hiji hal anu penting pikeun dicatet nyaéta, teu siga anu paling pangobatan anti-sepuh anu ngantep anjeun ku gejala anu henteu kapendem Balukar efek NMN aya gigireun null Ngidinan kuring pikeun menerkeun kumaha NMN mangaruhan umur anjeun.

 

2. Naon Naon Nicotinamide Mononukleotida (NMN)

Bubuk Nicotinamide Mononukleotida (Nmn) (1094-61-7) asalna tina niacin. Mangrupikeun produk tina réaksi antara nikotinamide ribose sareng gugus fosfat. Sanyawa ieu ngagaduhan peran anu penting dina biosintésis NAD + (nikotinamide adenine dinucleotide), anu cukup mendasar dina fungsi biokimia sélular.

Dina sintésis NAD +, bubuk bubuk Nicotinamide Mononucleotide minangka substrat pikeun nikotinamid mononucleotide adenylyltransferase, nyaéta énzim anu tanggung jawab pikeun ngarobah kana NAD +.

NMN mangrupikeun mangrupikeun sumber tanaga sélular utama dina awak manusa. Kusabab éta prékursor tina NAD +, turunna hiji sanyawa bakal mangaruhan drastis anu sanés.

Dina studi preclinical anyar, Nicotinamide Mononucleotide parantos negeskeun yén hakekat dina domain terapi. Salah sahiji narabas anu penting nyaéta ngawujudkeun peran anu gedé tina sanyawa dina ngabalikeun senénis sareng nahan prosés sepuh.

Anyar-anyar ieu, aya panilitian anu ngajanjikeun ngeunaan manajemén kanker mononucleotide nikotinamida.

 

3. Naon Kadaharan Anu Ngandung Nicotinamide Mononukleotida (NMN)

  • Brokoli
  • Kapuyangan
  • Edamame
  • Jamur
  • tomat
  • Alpuket
  • Bonténg
  • Udang
  • Sapi Sapi

 

4. Naon Anu Mangpaat tina Nicotinamide Mononucleotide (NMN)

Suplemén anti-sepuh

Anjeun bakal satuju sareng kuring yén umur kolot sareng buuk abu sinonim sareng hikmah. Tapi, kabagjaan maksimal ieu lila-lila mun anjeun ngamimitian gaduh momen senior. Nalika urang maju mangtaun-taun, awak urang ngarobih janten magnet kasakit.

Umur anu lami nyababkeun dampak anu ageung kana fungsi sélular. Contona, tingkat NAD + sareng Nicotinamide Mononucleotide jauhna mundur salami taun emas. Sanaos awak tetep sintésis bahan kimia, laju konsumsi maksimal ngaleuwihan frekuensi regenerasi.

Dina kasus karusakan DNA, NAD + ngaktifkeun PARP1, protéin ngalereskeun DNA, kanggo malikeun organél anu kapangaruhan.

Panurunan dina NMN mangaruhan tingkat NAD + sareng salajengna ngahasilkeun turunna produksi énergi ku mitokondria.

Panilitian panilitian ku Dr. Sinclair, ahli génétis ti Havard University, negeskeun épéktasi suplemen monotuklam nikotinamid dina ngalambatkeun sepuh. Sarjana éta ngaku yén anjeunna sareng ramana nyandak suplemén sareng éta pasti ningkatkeun mémori sareng ngasah pikiranana.

Perawatan Diabetes II

Kurangna turunna dina dinotoksida adénin nikotinamide tiasa memicu diabetes II.

Ngadaptasi Nicotinamide Mononucleotide nyata bakal ningkatkeun intoleransi glukosa sareng sensitipitas insulin dina penderita diabetes. Di sagigireun éta, sababaraha ahli genétis nyimpulkeun yén pangobatan ngabalikkeun éksprési gén éta kusabab diet gajih tinggi.

 

Nikotinamide Mononukleotida NMN Manfaat Suplemén Dosage

 

neuroprotection

Nalika tingkat nikotinamid adénin dinucleotide murag, kaayaan méntal aya dina taruhan.

Ngokolakeun NMN ngaoptimalkeun kuantitas NAD +, ku kituna ngajaga uteuk tina karusakan. Dina nutshell, Nicotinamide Mononucleotide nguntungkeun fungsi sareng fungsi kognisi, kalebet, pangajaran, sareng memori.

Alesan ieu, pangobatan dianggo pikeun ngatur panyakit Alzheimer, sindrom Parkinson, pikun.

Hiji vouche study tangtu pikeun di luhur Mangpaat monotinamide mononukleotida ku mastikeun yén suplemén sacara épisién nguruskeun karusakan intracerebral. Nalika peneliti ngatur dosis dina beurit lami, subjekna kadaptar dina pamekaran ageung dina produksi intracerebral NAD +. Hasilna, aya pangirangan anu salajengna dina stroke iskemik sareng peradangan neurologis.

Ningkatkeun métabolisme

Tingkat NMN optimal dina awak ditarjamahkeun jadi paningkatan NAD +, anu ngatur fungsi métabolik énergi, ngalereskeun DNA, sareng tanggapan setrés. Kusabab Nicotinamide Mononucleotide langsung mangaruhan métabolisme, kakurangan na bakal nyababkeun sababaraha kaayaan métabolik sapertos obesitas, diabetes, ati lemak, sareng dislipidemia.

Dina kasus intoleransi glukosa, NMN léngkah pikeun ningkatkeun métabolisme gula.

Panaliti negeskeun yén anjeun tiasa kaleungitan dugi ka 10% tina beurat awak upami anjeun nyandak NMN. Sinclair sapertos nempatkeun Dr., dampak tina dosana NMN tunggal pikeun manusa sami sareng ngajalankeun dina tapét.

Ngajalankeun Pamuda

Tong hilap ngeunaan ton kits makeup sareng bedah raray anu ngantunkeun anjeun ngaganggu upshots.

Salaku ilmuwan nempatkeun éta, urang salaku kolot salaku arteri kami. Kalayan pernyataan ieu, anjeun tiasa infer yén ngabalikkeun atrofi vaskular sareng senescence pembuluh darah urang bakal ngalacak trik dina umur urang.

Anu umumna misahkeun pamuda ti umur umur nyaéta vitalitas sareng daya tahan otot. Sanaos sadayana ciri ieu ningkat kalayan latihan teratur, senésisna nunjukkeun kemungkinan sareng jaringan otot ngaleuleuskeun bari aliran getih nolak dina sistem ieu.

Ngidinan kuring ngajelaskeun tina sudut pandang ilmiah. Nalika sél endothelial manusa kakurangan dina turunna protéin Sirtuin1, aliran getih bakal turun drastis. Anjeun kedah ngartos yén NMN mangrupikeun régulator konci SIRT1. Ku sabab éta, ngadamel suplemén ieu bakal ngaktifkeun sirtuin-signaling, anu bakal ngahasilkeun kapilér anyar pikeun nyayogikeun oksigén sareng zat gizi ka otot sareng organ pentingna.

 

5. NMN Vs NR

Janten, naon sadayana ngeunaan nicotinamide mononukleotida vs ribosida?

Nya, duanana prékursor ti NAD.

Jaung liwat struktur kimiana bakal nyaritakeun yén NMN ngagaduhan ukuran molekul anu langkung ageung tibatan NR. Kituna, ribosida nikotinamida tiasa ngajantenkeun awak manusa tanpa kedah ngarusak sakumna molekul.

Nanging, aya sakedap harepan nalika hiji studi anyar dikonfirmasi aya transporter anu misterius anu ngamungkinkeun bahan kimia nembus prosés nyerna. Panilitian awal nyababkeun kamungkinan ieu dugi ka sababaraha élmuwan mendakan protéin Scl12a8, anu ngagampangkeun konversi NMN ka nicotinamide adenine dinucleotide.

Kaseueuran pangguna mendakan harga mononukleotida nikotinamida rada langkung luhur tibatan réncang ribosida na.

 

6. Panalitieun Nicotinamide Mononukleotida (NMN)

Sanaos seueur seueur kajian panalitian sareng sengit Review suplemén NMN ti saprak ditepungan taun 1963, mangga waé ka kuring pikeun nyambungkeun proyék-proyék anu kasohor.

NMN Upholds NonomanNikotinamide Mononukleotida NMN Manfaat Suplemén Dosage

Kusabab 2013, Dr. Sinclair parantos aktip aub dina diajar suplement Nicotinamide Mononucleotide sareng peranna salaku suplement anti sepuh. Dina makalah panilitianna, ahli genetika nyatet yén pangobatan ningkatkeun kapasitas otot sareng metabolisme modél beurit. Dr Sinclair ngabandingkeun efisiensi NMN ka damel.

Ngaliwatan panalungtikan, ahli genetika Harvard ieu henteu nyatet suplement efek samping NMN.

Peranan pelindung Cardio of NMN

Dina panéangan suplemén NMN 2014, Yamamoto sareng kanca sanésna nekad yén NMN ngagaduhan sipat pelindung cardio. Ngokolakeun suplemén bakal ngajagi jantung tina réperfusi sareng tatu ischemic.

Dua taun ti harita, De Picciotto sareng sasama genetika anjeunna ngartos yén NMN tiasa ngamajukeun fungsionalitas vaskular.

NMN Ngalawan Neurodegeneration

Dina taun 2015, Long sareng awak na nyatakeun suplemén NMN tiasa ngubaran Alzheimer sareng ngirangan gejala négatip na. Sataun saterusna, Wang sareng tim ilmuwan nyindekkeun yén perlakuan éta bakal ngalawan gangguan kognitif sareng gangguan saraf.

Dina taun-taun salajengna, élmuwan panilitian suplemén NMN parantos ngadukung épéktasi Nicotinamide Mononucleotide dina ningkatkeun fungsi kognitif.

NMN Ngalaksanakeun Fungsi Fisiologis sareng Imunologis

Dina 2013, Mills sareng timna terang yén nikotinamide mononucleotide (NMN) tiasa ngatur diabetes tipe II. Tilu taun saatosna, anjeunna netepkeun yén suplemén konter kamunduran fisiologis sareng imunologis dina beurit lami. Dina taun anu sami, Mills damel sareng Yoshino sareng Imai pikeun diajar kumaha NMN mangaruhan vaskularitas sareng peranna dina setrés oksidatif.

Transporter Misterius NMN

Imai sareng tim biokimia mendakan Slc12a8, anu ngabantosan dina asimilasi Nicotinamide Mononucleotide kana awak. Prosésna gancang sareng paling saé mangaruhan kana bioav kasadiaan NMN.

Percobaan klinis

Kusabab taun 2017, Ulama ti Keio (Tokyo) sareng Universitas Univérsitas parantos aktip dina uji klinis NMN diantarana matuh umur tapi séhat.

Tujuan tina uji coba manusa ieu pikeun netepkeun kasalametan monotukleotida nicotinamide sareng ngartos kumaha supleménna mangaruhan fungsi béta-sél. Salian ti éta, para ilmuwan panaliti hoyong mastikeun upami aya naon waé Efek samping suplemén NMN.

 

7. Nicotinamide Mononukleotida (NMN) Dosis

Sigana balapan anu ngalangkungan pikiran anjeun nyaéta, "Sabaraha NMN anu kedah kuring laksanakeun?" Nya, hayu atuh ngarobih ka anjeun.

Dosis NMN has normal pikeun manusa nyaéta kira-kira 25mg sareng 300mg per poé. Dina sadaya uji klinis anu sayogi, mata pelajaran bakal nyandak maksimal 250mg / dinten.

Sinclair ngaku yén anjeunna nyandak sakitar 750mg tina NMN sadinten. Upami anjeun ngagarankeun ulasan suplemén NMN online, anjeun bakal sadar yén sababaraha pangguna angkat kana 1000mg / dinten. Sanaos teu aya catetan anu dipikanyaho efek samping nikotinamida mononukleotida, anjeun kedah lengket dosis anu panginten.

 

Nikotinamide Mononukleotida NMN Manfaat Suplemén Dosage

 

8. Naha Nicotinamide Mononukleotida (NMN) Aman

Sajauh ieu, teu aya data pikeun nuduh Nicotinamide Mononucleotide teu aman. Tina rékor anu dipedalkeun dina uji coba klinis, henteu aya poko anu ngadaptarkeun épék samping monotuklam nikotinamida. Naon deui studi preclinical anu suksés tanpa nyatet gejala anu ngarugikeun.

 

9. Nicotinamide Mononucleotide (NMN) Suplemén

Kusabab mononucleotide nikotinamida henteu nampi dukungan pinuh ku FDA, éta moal tiasa janten ubar resép. Tapi, anjeun tiasa nyandak salaku suplemén dietary.

Sanaos anjeun tiasa mendakannana di toko obat lokal, tempat anu saé pikeun mésér produk éta online. Anjeun tiasa mésér bubuk masam nikotinamida mononukleotida pikeun panilitian anjeun atanapi milarian suplemen diét. Nanging, pastikeun anjeun balanja tina panyadia mononukleotida béta-nicotinamide legit.

Pikeun ningkatkeun bioav kasadiaan NMN, anjeun kedah langkung milih pil sub-lingual, tinimbang tablet lisan.

Numutkeun kana standar FDA, jalma butuh sahenteuna 560mg tina Nicotinamide Mononucleotide per dinten. Anu kedah anjeun terang yén brokoli sareng kol teu ngadaptarkeun jumlah anu paling luhur tina NMN dibandingkeun sareng pangan sareng buah sanés.

Salaku conto, brokoli ngandung antara 0.25mg sareng 1.12mg bahan kimia. Janten, upami anjeun hoyong ngajaga status anu séhat sareng ngupingkeun sarat FDA, anjeun kedah nganggo 1500 pon brokoli dina hiji dinten. Kusabab ngalakukeun éta mustahil pisan, anjeun kedah milih pikeun mésér suplemén ti panyadia mononucleotide béta-nikotinamida.

 

Rujukan:

  • Yao, Z., dkk. (2017). Nicotinamide Mononukleotida Ngiringan Aktipkeun JNK Ngabalikkeun Panyakit Alzheimer.
  • Yoshino, J., dkk. (2011). Nicotinamide Mononucleotide, a Key NAD (+) Pertengah, Ngubaran Patofisiologi Diét sareng Diabetes Diurikeun Umur dina beurit. Cell Métabolisme.
  • Yamamoto, T., dkk. (2014). Nicotinamide Mononukleotida, panengah Sintésis NAD +, Ngalindungan Hati ti Ischemia sareng Reperfusion.
  • Wang, Y., dkk. (2018). Suplemén NAD + Ngah normalkeun Fitur Key Alzheimer sareng Karusakan DNA Jawabna dina Model M AD AD Anyar sareng kakurangan ngalereskeun DNA.
  • Keisuke, O., dkk. (2019). Kesan tina Metabolisme NAD Gugur dina Gangguan métabolik. Jurnal Élmu Biomedis.

 

Daptar eusi

 

 

2020-04-03 Antiaging
Ngeunaan wisepowder