Naon Dupi S-Adenosyl-L-methionine (SAM) Bubuk?

Bubuk S-adenosyl-L-methionine (umumna disebut "SAM-e" "SAM") nyaéta komponén kimiawi alami anu aya dina sakabéh sél awak dimana éta penting dina leuwih ti 200 jalur métabolik. Nomer CAS nyaéta 29908-03-0.

S-adenosyl-L-methionine (SAM) aub dina formasi, aktivasina, sareng ngarecahna bahan kimia sanés dina awak, kalebet hormon, protéin, sareng obat-obatan anu tangtu. Awak ngagunakeun éta pikeun nyieun bahan kimia tangtu anu maénkeun peran dina nyeri, depresi, panyakit ati, jeung kaayaan séjén.

Jalma anu paling sering nyandak SAMe pikeun déprési sareng osteoarthritis. Éta ogé dianggo pikeun kahariwang, panyakit ati, fibromyalgia, schizophrenia, sareng seueur kaayaan sanésna, tapi teu aya bukti ilmiah anu hadé pikeun ngadukung kagunaan ieu.

SAMe geus sadia salaku suplement dietary di AS saprak 1999, tapi geus dipaké salaku ubar resép di Italia, Spanyol, jeung Jerman salila sababaraha dekade. Éta sayogi tanpa resép di Amérika Serikat sareng sababaraha nagara sanés.

 

 

Naon Dupi S-Adenosyl-L-methionine Disulfate Tosylate Bubuk?

Bubuk S-Adenosyl-L-methionine Disulfate Tosylate mangrupikeun bentuk Tosylate Disulfate S-Adenosyl-L-methionine (SAM), nomer CAS na nyaéta 97540-22-2, ogé katelah Ademetionine disulfate tosylate, S-Adenosyl methionine disulfate tosilat, tosilat disulfat AdoMet.

Ieu mangrupakeun bubuk higroskopis bodas nepi ka pareum-bodas, larut sacara bébas dina cai, praktis teu leyur dina héksana jeung aseton. S-Adenosyl-L-methionine disulfate tosylate (Ademetionine disulfate tosylate) nyaéta donor métil biologis utama anu disintésis dina sakabéh sél mamalia tapi paling loba pisan dina ati. The Ademetionine disulfate tosylate bubuk nyaéta pamakéan populér di suplemén dietary salaku bahan utama.

 

 

Kumaha S-Adenosyl-L-methionine (SAM) sareng S-Adenosyl-L-methionine Disulfate Tosylate Gawé?

Kumaha S-Adenosyl-L-methionine (SAM) sareng Ademetionine disulfate tosylate tiasa dianggo dina awak? Naon mékanisme tindakan? S-Adenosyl-L-methionine (SAM) nyaéta sanyawa alami anu aya dina ampir unggal jaringan sareng cairan dina awak. Ieu aub dina loba prosés penting. SAME maénkeun peran dina sistim imun, ngajaga mémbran sél, sarta mantuan ngahasilkeun sarta ngarecah bahan kimia otak, kayaning serotonin, melatonin, jeung dopamin. Gawéna sareng vitamin B12 sareng folat (vitamin B9). Kakurangan vitamin B12 atanapi folat tiasa ngirangan tingkat SAMe dina awak anjeun.

Sababaraha panilitian nunjukkeun yén SAME ngabantosan ngagentos nyeri osteoarthritis. Panaliti sanésna nunjukkeun yén SAMe tiasa ngabantosan ngubaran depresi. Panaliti ogé parantos nalungtik pamakean SAMe dina pengobatan fibromyalgia sareng panyakit ati kalayan hasil anu dicampur. Seueur panilitian awal anu nganggo SAMe anu dikaluarkeun sacara intravena atanapi salaku suntikan. Ngan nembe peneliti geus bisa nempo efek tina SAMe dicokot ku sungut.

Awak ngagunakeun Ademetionine disulfate tosylate pikeun nyieun bahan kimia tangtu dina awak anu maénkeun peran dina nyeri, depresi, panyakit ati, jeung kaayaan séjén. Jalma anu teu nyieun cukup Ademetionine disulfate tosylate sacara alami bisa dibantuan ku nyokot Ademetionine disulfate tosylate salaku suplement.

 

 

Naon Mangpaat S-Adenosyl-L-methionine (SAM) sareng S-Adenosyl-L-methionine Disulfate Tosylate powder?

S-adenosyl-L-methionine (SAM) mangrupakeun sanyawa kapanggih sacara alami dina awak. SAME ngabantosan ngahasilkeun sareng ngatur hormon sareng ngajaga mémbran sél. SAM dijual populér di dunya salaku suplement dietary. Naon mangpaat pamakéan S-Adenosyl-L-methionine (SAM)?

-Antidepresan

Studi klinis anu dilakukeun dina awal 1973 nunjukkeun yén S-adenosyl-L-methionine (SAM) ngagaduhan épék antidepresan. Dina 2 dekade ka hareup, khasiat S-adenosyl-L-methionine (SAM) dina ngubaran gangguan depresi dikonfirmasi dina> 40 uji klinis. Sababaraha artikel review anu nyimpulkeun studi ieu diterbitkeun dina 1988, 1989, 1994, jeung 2000.

-Bantuan kalawan Osteoarthritis

Seueur panilitian anu ngabandingkeun panggunaan S-adenosyl-L-methionine (SAM) sareng obat anti radang nonsteroid nunjukkeun yén masing-masing nyayogikeun nyeri anu sami sareng perbaikan fungsi gabungan, tapi S-adenosyl-L-methionine (SAM) ngahasilkeun efek samping anu langkung saeutik. . Sajumlah leutik panilitian henteu nunjukkeun hasil anu sami.

- Fibromyalgia

S-adenosyl-L-methionine (SAM) tiasa mujarab pikeun ngirangan gejala fibromyalgia, kalebet nyeri, kacapean, kaku isuk-isuk, sareng wanda depresi. Tapi kalolobaan panilitian ngagunakeun bentuk suntik S-adenosyl-L-methionine (SAM). Di antara panilitian anu nalungtik dosis S-adenosyl-L-methionine (SAM) ku sungut, sababaraha mendakan éta mujarab pikeun ngirangan gejala ieu sedengkeun anu sanésna henteu mendakan mangpaat.

-Panyakit ati

Jalma anu panyakit ati sering teu tiasa nyintésis S-adenosyl-L-methionine (SAM) dina awakna. Panalitian awal nunjukkeun yén nyandak S-adenosyl-L-methionine (SAM) tiasa ngabantosan ngubaran panyakit ati kronis anu disababkeun ku pangobatan atanapi alkohol.

- Pikun

Bukti awal nunjukkeun yén S-adenosyl-L-methionine (SAM) tiasa ningkatkeun gejala kognitif, sapertos kamampuan nginget inpormasi sareng nginget kecap. Panaliti nyangka S-adenosyl-L-methionine (SAM) tindakan dina daérah otak anu ngatur ekspresi gen protéin amyloid, salah sahiji ciri khas panyakit Alzheimer.

 

 

Sabaraha lami kanggo S-Adenosyl-L-methionine (SAM) tiasa dianggo?

Kalolobaan antidepressants ayeuna aya boga awal nyangsang tina aksi, sahingga pamutahiran konsisten dina mood bisa noticeable ngan sanggeus opat nepi ka genep minggu pamakéan sapopoé. Sabalikna, S-Adenosyl-L-methionine (SAM) gaduh onset tindakan anu rélatif gancang, biasana dina saminggu saatos ngamimitian perlakuan.

 

 

Naon Balukar Samping Nyandak Bubuk S-Adenosyl-L-methionine (SAM).

S-adenosyl-L-methionine (SAM) katingalina aman sareng tiasa mujarab pikeun ngubaran depresi sareng osteoarthritis. Tapi, S-adenosyl-L-methionine (SAM) tiasa berinteraksi sareng antidepresan. Entong nganggo S-adenosyl-L-methionine (SAM) sareng antidepresan resép babarengan.

Épék samping umum tina nyandak S-adenosyl-L-methionine (SAM) tiasa:
- nyeri sirah, pusing;
- ngarasa hariwang atawa saraf;
- utah, kesel burih;
- diare, kabebeng;
- ngaronjat sweating; atawa.
- masalah sare (insomnia).

 

 

Dupi abdi tiasa kéngingkeun S-Adenosyl-L-methionine (SAM) Tina Sumber Pangan?

No.
S-Adenosyl-L-methionine (SAM) teu kapanggih dina dahareun. Ieu dihasilkeun ku awak tina asam amino methionine jeung ATP nu boga fungsi minangka sumber énergi utama pikeun sél sakuliah awak.

 

 

Sabaraha dosis S-Adenosyl-L-methionine (SAM) anu abdi tiasa nyandak?

Nalika nimbangkeun pamakean suplemén S-Adenosyl-L-methionine, milari naséhat dokter anjeun. Anjeun oge bisa mertimbangkeun konsultan hiji praktisi anu dilatih dina pamakéan herbal / suplement kaséhatan.

Upami anjeun milih nganggo S-Adenosyl-L-methionine, paké sakumaha anu diarahkeun dina bungkusan atanapi sakumaha anu diarahkeun ku dokter anjeun, tukang ubar, atanapi panyadia kasehatan anu sanés. Ulah make leuwih produk ieu ti dianjurkeun dina labél.

Nelepon dokter Anjeun upami kaayaan anjeun ngubaran jeung S-Adenosyl-L-methionine teu ningkat, atawa lamun jadi parah bari maké produk ieu.

SAMe paling sering dianggo ku déwasa dina dosis 400-1600 mg ku lisan unggal dinten dugi ka 12 minggu. Nyarios sareng panyadia kasehatan pikeun milari dosis naon anu pangsaéna pikeun kaayaan khusus.

 

 

Naon Anu Kajadian Lamun Kuring Kantun Dosis S-Adenosyl-L-Methionine

Skip dosis lasut lamun geus ampir waktuna pikeun dosis dijadwalkeun Anjeun salajengna. Ulah make SAME tambahan pikeun nyieun dosis lasut.

 

 

Naon Anu Kajadian Lamun Kuring Ngaliwatan Dosis?

Neangan perhatian médis darurat lamun leuwih dosis.

 

 

Naon Réaksi Narkoba S-Adenosyl-L-methionine?

Upami anjeun dirawat kalayan salah sahiji pangobatan di handap ieu, anjeun henteu kedah nganggo S-Adenosyl-L-methionine tanpa ngawangkong heula ka panyadia kasehatan anjeun.

Nyandak S-Adenosyl-L-methionine dina waktos anu sami sareng ubar ieu tiasa ningkatkeun résiko sindrom serotonin (kaayaan anu berpotensi bahaya disababkeun ku seueur teuing serotonin dina awak anjeun):

Dextromethorphan (Robitussin DM, sirop batuk séjén)
Meperidin (Demerol)
Pentazocine (Talwin)
Tramadol (Ultram)

Pangobatan antidepresan

S-Adenosyl-L-methionine tiasa berinteraksi sareng pangobatan antidepresan, ningkatkeun potensi efek samping kalebet nyeri sirah, denyut jantung anu henteu teratur atanapi gancangan, kahariwang, sareng karesahan, ogé kaayaan fatal anu disebut Sindrom Serotonin, anu disebatkeun di luhur. Sababaraha ahli téori yén nyandak SAMe ningkatkeun tingkat serotonin dina uteuk, sareng seueur antidepresan anu sami. Kahariwang nyaéta yén ngagabungkeun dua tiasa ningkatkeun serotonin ka tingkat bahaya. Taroskeun ka dokter anjeun sateuacan nganggo SAMe upami anjeun nyandak pangobatan pikeun déprési atanapi kahariwang.


Levodopa (L-dopa)

S-Adenosyl-L-methionine tiasa ngirangan efektivitas pangobatan ieu pikeun kasakit Parkinson.


Pangobatan pikeun diabetes

S-Adenosyl-L-methionine tiasa ngirangan kadar gula getih sareng tiasa nguatkeun efek pangobatan diabetes, anu ningkatkeun résiko hipoglisemia (gula darah rendah).

 

 

Mésér S-Adénosil-L-métionin (SAM) sareng S-Adénosil-L-métionin Disulfate Tosylate Bubuk Bulk

S-Adenosyl-L-methionine (ogé katelah SAMe,SAM) nyaéta wangun jieunan manusa tina bahan kimia anu lumangsung sacara alami dina awak. S-Adenosyl-L-methionine Disulfate Tosylate nyaéta format Disulfate Tosylate tina S-Adenosyl-L-methionine.

S-Adenosyl-L-methionine parantos dianggo dina ubar alternatif salaku bantosan anu efektif pikeun ngirangan gejala depresi, sareng pikeun ngubaran osteoarthritis. Mangpaat séjén anu henteu kabuktian ku panilitian kalebet ngubaran panyakit ati, panyakit jantung, skizofrenia, kahariwang, tendonitis, nyeri tonggong kronis, nyeri sirah migrain, sawan, sindrom premenstrual, sareng sindrom kacapean kronis.

S-Adenosyl-L-methionine Disulfate Tosylate mindeng dijual salaku suplement dietary di pasar. Wisepowder salaku produsén bubuk S-Adenosyl-L-methionine (Sam) sareng S-Adenosyl-L-methionine Disulfate Tosylate Powder, gaduh kamampuan pikeun ngahasilkeun sareng nyayogikeun bubuk S-Adenosyl-L-methionine kualitas luhur pikeun S-Adenosyl-L -methionine (SAM) pamakéan suplement.

 

 

bubuk S-Adenosyl-L-methionine (SAM) jeung S-Adenosyl-L-methionine Disulfate Tosylate bubuk Rujukan

  1. Galizia, abdi; Oldani, L; Macritchie, K; Amari, E; Dougall, D; Jones, TN; Lam, RW; Massei, GJ; Yatham, LN; Young, AH (10 Oktober 2016). "S-Adenosyl methionine (SAMe) pikeun depresi di déwasa". The Cochrane Database of Systematic Reviews. 2016 (10): CD011286. doi: 10.1002/14651858.CD011286.pub2. PMC 6457972. PMID 27727432
  2. Anstee, QM; Day, CP (Nopémber 2012). "Terapi S-Adenosylmethionine (SAMe) dina panyakit ati: tinjauan bukti ayeuna sareng utilitas klinis". Journal of Hepatologi. 57 (5): 1097–109. doi: 10.1016/j.jhep.2012.04.041. PMID 22659519.
  3. Födinger M, Hörl W, Sunder-Plassmann G (Jan–Feb 2000). "Biologi molekular 5,10-methylenetetrahydrofolate réduktase". J Nephrol. 13 (1): 20–33. PMID 10720211.
  4. McKie, Robin (10 April 2022). "Ahli biologi ngingetkeun ngalawan suplemén 'kaséhatan' toksik SAMe". The Observer.

Tulisan anu Trending