Blog

Pterostilbene Vs Resveratrol: Anu Salah Anu Langkung Pikeun Kaséhatan anjeun?

Nalika ngabandingkeun Pterostilbene Vs Resveratrol, anjeun bakal nyadar yén aya seueur fakta anu anjeun parantos leungit ngeunaan dua éta. Hirup hirup séhat butuh yén anjeun koméntar kana diet séhat, latihan bareng sareng pangobatan anu leres. Nanging, urang tiasa niténan sadayana ieu, tapi sababaraha masalah sapertos masalah neurologis tiasa tetep.

Leuwih ti éta, anjeun kedah ngartos yén suplemén anu ngandung Pterostilbene sareng Resveratrol tiasa ngabantosan anjeun ngatur sababaraha éta. Sakumaha perusahaan farmasi ngalebetkeun sanyawaan ieu dina supleménna, janten tantangan pikeun ngaidentipikasi anu pangsaéna pikeun kaséhatan. Ku sabab kitu, urang bakal gaduh tinjauan anu lengkep nalika naroskeun umur panjang pterostilbene sareng pterostilbene resveratrol

Naon Ari Resveratrol?

Dina sababaraha taun ka pengker, seueur jalma ngamajukeun anggur beureum, ngadorong yén éta ngagaduhan sababaraha manpaat kaséhatan. Nanging, naon anu teu tiasa dijelaskeun nyaéta kumaha éta ngirimkeun kauntungan terapeutik ieu ka awak. Leuwih ti éta, anjeun bakal sadar yén seueur jinis panalungtikan anu dilakukeun ngeunaan anggur beureum, sareng éta jelas yén éta ngandung sanyawa anu séhat anu nguntungkeun kanggo kasehatan urang.

Anggur beureum digawé tina buah anggur anu sareng Resveratrol mangrupikeun sanyawa aktif na. Resveratrol asalna tina grup anu katelah polyphenol sareng umumna katelah stilbenoid. Éta henteu leres yén anjeun ngan ukur tiasa nampi Resveratrol anggur, tapi sumber alami anu sanés ogé kalebet kacang buncis sareng buah beri. Nanging, upami inuman anggur anjeun henteu resep, anjeun tiasa mésér suplement tambahan resveratrol sadia.

Naon Pterostilbene?

Nalika datang ka Pterostilbene Vs Resveratrol, anjeun bakal nyadar yén seueur jinis panalungtikan anu dipuseurkeun dina Resveratrol. Nanging, manpaat Pterostilbene dina hal kasihatan tiasa langkung ti Resveratrol, sanaos senyawa ieu sami-sami mirip tina struktur tapi polah bénten sareng awak manusa. Tapi, Pterostilbene mangrupikeun antioksidan alami sacara umum lumangsung dina buah beri biru. Sanaos, sumber pterostilbene sanésna kalebet mulberi, buah almond bari lumangsung dina kuantitas anu rendah. Leuwih jauh, éta ngagaduhan kadar serapan anu langkung luhur sareng sipat oksidasi anu langkung luhur upami dibandingkeun sareng Resveratrol. Salaku tambahan, anjeun tiasa mésér a Suplemén resveratrol upami kéngingkeun buah tiasa janten masalah.

Pterostilbene Vs Resveratrol

Pterostilbene Vs Resveratrol, naon dosana anu leres?

Sual dosis anu mana anu leres mangrupikeun perhatian anu seueur pikeun jalma-jalma di ditu. Sanajan kitu, éta ogé praktis pikeun ngartos yén sababaraha suplemén ngagaduhan konsentrasi anu langkung luhur tina Pterostilbene atanapi Resveratrol ti anu sanés. Janten, sateuacan anjeun nangtukeun anu luyu, anjeun tiasa prihatin kalayan kakuatan anu langkung kuat. Contona, nalika anjeun nginum sagelas anggur beureum, anjeun dipikaresep bakal nampi 1mg Resveratrol.

Sakumaha dosis standarna parantos janten perhatian anu penting, tapi kabingungan parantos direngsekeun. Dosis resveratrol komérsial sering antara 50 tepi ka 250mg. Sagala dosis resveratrol saluareun kategori ieu tiasa ngahasilkeun sababaraha efek samping.

Di sisi anu sanés, Pterostilbene lumangsung dina buah anu langkung handap (sakitar 0.03mg dina buah beri biru); sahingga, éta bakal nguntungkeun upami anjeun nganggo supplier bubuk resveratrol. Nanging, éta bioavailable luhur upami dibandingkeun sareng Resveratrol. Samentara éta, dosis pterostilbene anu optimal teu dipikanyaho sanaos tiasa tetep dina awak salami tujuh dinten.

Manfaat Kaséhatan Pterostilbene Vs Resveratrol

Aya sababaraha manpaat kaséhatan anu anjeun kéngingkeun nalika anjeun nganggo Pterostilbene Vs Resveratrol. Sanyawa ieu henteu ngagaduhan efek samping anu parah sapertos pangobatan anu kami katingal di pasar. Hayu urang tingali naon anu ditawarkeun masing-masing.

Pedah kanker Resveratrol sareng pterostilbene

Seueur jalma ngaluarkeun artos pikeun pangobatan kanker dugi ka aranjeunna henteu tiasa deui ngadukung kaunggulan sorangan. Ogé, aya seueur bentuk kanker sapertos kanker prostat, kanker cervical, sareng kanker payudara, diantarana anu kedah dirawat pikeun nyegah maot dina tahap awal.

Pterostilbene palsy penting pisan nalika datangna panyebaran sareng maot sél kanker. Aya leuwih ti hiji kaayaan anu tiasa nyababkeun sél séhat dina sél sél cancer. Tapi, Pterostilbene nyegah sél ieu ngembang sareng ogé ngamimitian prosés anu disebut apoptosis anu nyababkeun karusakan diri sél kanker. Ogé, éta bakal nyingkahan radang NFκB.

Di sisi anu sanésna, Resveratrol tiasa ngabantosan penderita kanker ku ningkatkeun imunitas alami awak ngalawan radikal sél bébas anu ningkat. Radikal bébas ieu dihubungkeun sareng kamekaran sél kanker dina mimiti tahap.

Pedah kardiovaskular tina Resveratrol sareng Pterostilbene

Ati urang sapertos mesin anu ngatur mobil. Iraha ngupingana henteu fungsina leres, éta hartosna bakal ngirangan aliran getih, anu saterasna bakal ngahasilkeun komplikasi kardiovaskular.

Panaliti ilmiah nunjukkeun yén Pterostilbene tiasa ngirangan tingkat LDL (anu ogé katelah koléstérol goréng) dina awak. Masalah jantung dihubungkeun sareng ningkat kadar koléstér dina getih. Jadi, ku ngirangan tingkat ieu, bakal aya kamungkinan kamirangan serangan jantung.

Resveratrol, sisi sanésna, ngajagi kami tina panyakit jantung kronis ku ngirangan tekanan darah tinggi. Éta dianggo ku nyegah déposisi wabah dina arteri, sahingga ngamungkinkeun aliran getih éfisién. Nalika getih ngalir sacara épéktip, kamungkinan masalah jantung diréduksi.

Pterostilbene Vs Resveratrol

Pterostilbene sareng leungitna beurat

Ngagaduhan beurat teuing tiasa janten usik n nalika anjeun tiasa mendakan masalah sapertos obesitas. Tapi, ngirangan sababaraha pon tiasa ngabantosan anjeun pikeun nyegah masalah sapertos kitu. Resveratrol nambahan kadar métabolisme, anu ngamungkinkeun awak anjeun ngobong lemak disimpen. Ku alatan éta, anjeun bakal tiasa ngirangan beurat. Hasilna, anjeun sahingga kéngingkeun bentuk target anjeun. Ogé, kalayan ningkat kinerja aérobik, anjeun bakal ngembangkeun indéks massa awak anu saé. Nya kitu, Pterostilbene ngirangan beurat ku nurunkeun kadar kolesterol. Padahal éta henteu dianjurkeun pikeun ngagabung leungitna beurat obat-obatan sareng suplemén ieu

Manfaat kognitif tina Pterostilbene sareng Resveratrol

Ayana radikal bébas dina uteuk tiasa nyababkeun kaayaan sapertos ningkat prosés sepuh sareng panyakit Alzheimer. Kaseueuran jalma anu lami lami ngembangkeun masalah sapertos ingetan sareng prosés nguping. Sanaos kaayaan ieu dihubungkeun sareng neurodegenerasi, Pterostilbene, sareng Resveratrol, tiasa langkung saé kaséhatan.

Mangka suplemén resveratrol pangsaéna bakal ngabantosan anjeun pikeun nangkep efek lami. Ogé, Resveratrol ningkatkeun jumlah wutah insulin-kawas pertumbuhan kuring. péptida ieu ningkatkeun tumuwuhna neuron (neurogenesis) sareng saluran getih (angiogenesis) dina uteuk ku kituna ningkatkeun kamampuan kognitif.

Sanyawa tiasa ngirangan tingkat disfungsi kognitif. Di sisi anu sanés, Pterostilbene parantos dikenalkeun salaku neuromodulator anu kuat, ku kituna ngamungkinkeun prosés pangedéan normal. Éta ngajaga sél otak sareng saraf, sahingga ngajantenkeun sehat otak dina séhat.

Pterostilbene sareng Resveratrol pikeun kahariwang

Gaduhan wanda angkat tiasa ngajagi anjeun tina masalah-masalah anu aya hubunganana. Sanaos aya pilihan perawatan pikeun hariwang, déprési, sareng hariwang, Pterostilbene tiasa ngubaran karesahan, déprési, sareng masalah sanésna.

Panilitian anu milih pikeun milarian kumaha beurit diréaksikeun ka Pterostilbene kedah ningkatkeun kagiatan dina bagian otak anu disebut amygdala sareng hippocampus. Di handap ieu mangrupakeun bidang penting dina uteuk anu numbu ka wanda, déprési, sareng kahariwang. Ku alatan éta, studi nunjukkeun yén Pterostilbene tiasa janten pilihan perlakuan anu hadé pikeun kahariwang, setrés, sareng déprési.

Bubuk Resveratrol ogé parantos nunjukkeun kauntungan kaséhatan poténsial nalika dipaké pikeun ngubaran masalah karesahan sareng setrés. Sacara ilmiah, tiasa janten fungsi ku berinteraksi sareng Endocannabinoid pikeun ngabantosan reséptor sareng hormon dihubungkeun sareng kahariwang.

Diabetes Tipe II

Nalika tuang tuangeun anu ngagaduhan konsentrasi tinggi karbohidrat tiasa ngahasilkeun diabetes Tipe 2. Nanging, éta sanés mung diet karbohidrat anu nyababkeun divest tapi ogé ngurangan sensitipitas insulin. Nalika anjeun kaanggo umur anjeun, awak bakal ngamimitian sadar deui insulin. Ku kituna, awak anjeun bakal leungit sensitipitas insulin.

Tapi, sababaraha studi parantos nunjukkeun yén tuangeun dahareun Pterostilbene tiasa gaduh positip dina kahirupan anjeun. Salajengna, reseptor Peroxisome-diaktipkeun proliferator (PPAR-α) anu ngatur kumaha awak urang meta pikeun puasa sareng inisiasi ketogenesis. Kusabab Pterostilbene promosi kumaha karya PPAR-α, awak anjeun bakal kaduruk lemak langkung, ngirangan tingkat gula dina awak. Teu aya hubungan langsung antara Diabetes Tipe II sareng Resveratrol sanaos aya studi Resveratrol anu ayeuna dilakukeun.

Pterostilbene Vs Resveratrol

Balukar tina Pterostilbene sareng Resveratrol

Sateuacan nganggo suplemén anu ngandung Pterostilbene atanapi Resveratrol, anjeun kedah mastikeun efek samping na. Panaliti ngeunaan sanyawa ieu biasana dilaksanakeun di laboratorium, sareng henteu seueur anu nunjukkeun efek samping Pterostilbene sareng Resveratrol. Sanaos nyandak dosis Resveratrol anu langkung luhur tiasa mangaruhan kaséhatan anjeun. Éta biasana ngalaman épék hampang, tapi nalika sistematisme tetep, maka anjeun kedah ngobrol sareng dokter anjeun. Sanajan kitu, hiji-hijina efek samping Resveratrol dugi ka ngalaporkeun paningkatan tingkat koléstérol LDL.

kacindekan

Lamun ngabandingkeun manpaat kaséhatan Pterostilbene Vs Resveratrol, anjeun kedah milarian sababaraha rupa faktor. Mimiti, anjeun kedah terang upami sababaraha efek samping anu dilaporkeun tiasa ngaruksak awak anjeun. Bréh, ngabandingkeun sarat dosis Resveratrol sareng éta Pterostilbene. Salajengna, paham kana dosis bakal ngabantosan anjeun pikeun terang jumlah sanyawa anu kedah anjeuninum. Katilu, kasadiaan sanyawa tiasa maénkeun peran anu langkung penting sabab anjeun henteu kedah mayar seueur pikeun Pterostilbene nalika anjeun terang anjeun tiasa nampi suplemén resveratrol pangsaéna kalayan tingkat kasadiaan anu langkung luhur.

Tungtungna, sumber penting pisan, kami terang yén anjeun tiasa mendakan suplemén resveratrol di pasar, tapi ogé, aranjeunna tiasa dipendakan dina buah-buahan sanajan langkung handap kualitasna. Janten, upami anjeun tiasa gampang kéngingkeun hiji, maka anjeun tiasa ngagolongkeun éta anu pangsaéna pikeun kaséhatan.

rujukan

  1. Langcake, P .; Pryce, RJ (1977). "Kelas anyar phytoalexins tina anggur". Experientia. 33 (2): 151-2. doi: 10.1007 / BF02124034. PMID 844529.
  2. Rimando AM, Kalt W, Magee JB, Dewey J, Ballington JR (2004). "Resveratrol, pterostilbene, sareng piceatannol dina buah vaksin". J Agric Food Chem. 52 (15): 4713-9. doi: 10.1021 / jf040095e. PMID 15264904.
  3. Macmillan-Crow LA, Cruthirds DL; Cruthirds (April 2001). "Review diulinkeun: mangan superoxide mangan dina kasakit". Radik Gratis. Res. 34 (4): 325–36. doi: 10.1080 / 10715760100300281. PMID 11328670.
  4. Sahebkar A, Serban C, Ursoniu S, Wong ND, Muntner P, Graham IM, Mikhailidis DP, Rizzo M, Rysz J, Sperling LS, Lip GY, Banach M (2015). "Kurangna effivasi resveratrol dina protéin C-réaktif sareng faktor résiko kardiovaskular anu dipilih - Hasil tina tinjauan sistematis sareng analisa meta-uji coba anu dikadalikeun sacara acak". Int. J. Cardiol. 189: 47-55. doi: 10.1016 / j.ijcard.2015.04.008. PMID 25885871.

Daptar eusi

2020-08-26 suplemén
kosong
Ngeunaan ibeimon