Blog

Suplemén Ragi Beureum Ragi: Mangpaat, Dosis, sareng Pangaruh Sisi

Naon Nyaéta Ekstrak Ragi Beureum

Ekstrak ragi beureum (RYRE) dilakukeun nalika jinis kapang khusus anu katelah Monascus purpureus ferment béas. Paraga parah hideung jadi poék sareng ngahasilkeun sanyawa kimia anu katelah monacolin K anu gaduh nilai ubar. RYRE mangrupikeun bagian tina TCM (ubar tradisional Tiongkok) salami langkung ti 10 abad. Ayeuna, dipasarkeun salaku suplemén sareng mangrupikeun katuangan kaséhatan di seluruh jagat.

Kumaha Kacida Ékstrak Ragi Beureum

Énzim HMG-CoA réduktase nyaéta énzim anu ngarobah hiji molekul anu katelah HMG-CoA jadi mevalonate. Sanyawa Mevalonate mangrupikeun blok wangunan penting pikeun 1000-an molekul séjén, sapertos koléstérol. Monacolin K berpungsi sami sareng lovastatin dina éta ngabeungkeut HMG-CoA réduktase ngahalang produksi koléstérol.

Mevalonate ogé dirobih kana molekul penting sapertos koénzim Q10 anu kalakuan antioksidan.

RYRE ngandung sanyawa sanésna salaku monacolin K. Éta ogé mékanisme lengkep anu langkung rumit dibandingkeun lovastatin. Numutkeun ka élmuwan, komponén-komponén sanés anu mangkak beureum tiasa nurunkeun résiko tina efek samping anu disababkeun ku monacolin K. sapertos kalemahan otot.

Ekstrak Ragi Beureum

Naha Ngeus Ragi Beureum Ngangkut Narkoba atanapi Suplemén?

Ekstrak mangkak beureum tiasa diklasifikasikeun salaku ubar sareng suplemén. Hal ieu sabab salah sahiji bahan anu paling penting dina ekstrak mangkak beureum nyaéta monacolin K. Hal ieu ogé disebut salaku lovastatin anu mangrupikeun komponén aktip dina obat resép anu disebut Mevacor. Janten, RYRE di hiji sisi mangrupikeun suplemén anu ngabantosan dina nurunkeun kolesterol sedengkeun di sisi sanésna, produsén ubar Mevacor nyatakeun yén éta gaduh hak patén patén pikeun bahan lovastatin.

Bahan-bahan lovastatin dina ekstrak kapang kapang ogé diklasifikasikeun salaku ubar resép ku FDA. Éta sababna RYRE matak ngabingungkeun dikategorikeun salaku ubar sareng suplemén.

Mangpaat Ekstrak Ragi Beureum

Dibahas di handap aya sababaraha bagian tina pedah ekstrak mangkak beureum:Ekstrak Ragi Beureum

Ék pare anu ékstrak mangkak nurunkeun koléstérol

Koléster badarat anu luhur mangrupikeun masalah kaséhatan parah pakait sareng obesitas, résistansi diabetes diabetes, stroke, tekanan darah tinggi, sareng serangan jantung. Salah sahiji cara anu paling efektif pikeun ngadalikeun tingkat koléstérol anu hadé sareng ngajagi awak anjeun ngalawan tantangan kaséhatan ieu nyaéta pikeun nyandak séhat sareng gaya hirup anu aktip. Tapi, sababaraha urang bisa langkung cenderung kadar kolésterol anu luhur henteu paduli léngkah-léngkah ieu.

Paragi ékstrak kapang koléstér mangkak akibat tina kamampuan na pikeun ningkatkeun HDL (koléstérén alus) dina getih sareng nurunkeun trigliserida sareng LDL (koléstérol goréng). Suplemén ékstrak mangkak beureum ogé ngahambat gain beurat sareng ngajaga tingkat normal leptin sareng énzim ati.

Dina sababaraha panalungtikan anu ngalibetkeun ampir 8,000 pamilon, jalma-jalma anu nyandak suplemén ekis ragi Beureum parantos nurunkeun LDL (kolesterol jahat) sareng koléstérol total. Éta ogé ngalaman henteu ngarusak fungsi ginjal atanapi ati.

Nasi Ragi Beureum Ngurangan Radang Lemah

Peradangan minangka réspon anu umum ku kekebalan urang anu dirancang pikeun ngajagi awak urang tina bahan asing sareng inféksi akut.

Peradangan jangka panjang ogé dipercaya ngabalukarkeun kaayaan kronis sapertos panyakit jantung, diabetes, sareng kanker. Panaliti nunjukkeun yén nyandak suplemén mangkak beureum (RYRE) tiasa ngabantosan anjeun nurunkeun peradangan sareng ningkatkeun kaséhatan jangka panjang anu langkung saé.

Salaku conto, hiji panalungtikan anu ngalibetkeun 50 urang sareng sindrom métabolik ngabuktikeun yén nyandak suplemén paragi kapang sareng ekstrak zaitun turun tingkat setrés oksidatif anu mangrupikeun panyabab radang kronis dugi ka 20 persen.

Sarupa oge, hiji panalungtikan sato sadar yén beurit sareng karusakan ginjal anu disaiki bubuk sari sangu beureum meréduksi kadar protéin khusus anu aya hubungan sareng peradangan.

Ekstrak Ragi Beureum Mibanda Pasipatan Antikancer

Sababaraha bukti tina studi sato sareng sélular ngabuktikeun yén ékstrak paragi kapang tiasa ngabantosan dina nurunkeun sumebarna sél kanker. Hiji panalungtikan nyarankeun yén masihan beurit ku kanker prostat beureum bubuk ékstrak mangkak nurunkeun volume tumor dina ngabandingkeun ka grup kontrol. …

Panalarian tabung tés ogé ngabuktikeun yén ngalamar bubuk ékstrak mangkak beureum kana sél kanker prostat nurunkeun sél sél kanker langkung ageung tibatan lovastatin.

Ekstrak Ragi Beureum

Ekstrak mangkak beureum Ningkatkeun Kaséhatan Tulang

Dina hiji paniliti anu ngalibatkeun beurit, bubuk ékstrak kapang ragi nurunkeun leungitna tulang dina beurit ku osteoporosis. Beurit anu dibere beas ragi beureum ngagaduhan sél tulang anu langkung séhat sareng kapadetan mineral tulang anu langkung luhur tibatan plasebo.

Ekstrak kapang beureum nambahan éksprési gen BMP2, anu penting pikeun nyageurkeun tulang rusak.

Daging Ragi Beureum Ragi

Émut yén jumlah bahan pangpentingna anu katelah monacolin tiasa rupa-rupa dina suplemén ekstrak mangkak beureum. Hal ieu sabab aya sababaraha galur anu béda tina ragi, sareng rupa-rupa jinis fermentasi anu diterapkeun. Panalungtikan ngeunaan suplemén merek nasi ragi beureum béda mendakan yén eusi monacolin mimitian ti enol dugi ka 0.58 persén.

Sanaos béda panémbong ngusulkeun dosis ékstrak kapang ragi beureum, anjeun teu tiasa leres-leres nyarios naha merek anu anjeun anggo bakal gaduh eusi monacolin anu cekap. Ku sabab kitu diperyogikeun pikeun sok mariksa eusi monacolin suplemén sateuacan mutuskeun naon das mangkak beureum ngagunakeun.

Dina TCM (Paguyuban Pasundan tradisional), dosis beas kapang anu dianjurkeun tiasa luhur. Nanging, sababaraha panilitian ngagunakeun ekstrak paragi kapang 600 mg dosis opat kali sapoé. Panaliti sanés ogé nyarankeun nyandak ékstrak paragi kapang 1200 mg dua kali pér poé.

Balukar Ragi Beureum Balukar Épék

Dibahas di handap aya sababaraha efek samping ragi.

Di urang seueur, sangu ragi Beureum umumna aman nalika dicandak ngalangkungan sungut dugi ka 4 taun sareng 6 bulan. Ieu luyu jeung National Institutes of Health (NIH).

Lovastatin kapanggih dina sagala rupa produk béas kapang. Ékstrak parah pisan tina ekstrak micu rupa-rupa efek samping ragi sangu sapertos karusakan otot ekstrim sareng karusakan ati sareng ginjal. Lovastatin anu gratis tina sangu kapang tiasa ngagambarkeun efek samping anu sami.

Citrinin ogé tiasa dikandung ku ragi beureum upami diasupan teu leres. Citrinin mangrupikeun zat anu bahya sareng tiasa nyababkeun ruksakna ginjal. Séter ragi beureum anu sanésna kalebet kalbu, nyeri sirah, sareng nyeri beuteung.

Ragi Beureum Maké Interaksi Narkoba

Obat-obatan anu nurunkeun koléstérol

Kacuali dina resép dokter, anjeun henteu kedah ngirangan ragi beureum bareng sareng pangobatan anu nurunkeun koléstérol. Paras kapang beureum tiasa nguatkeun dampak ubar ieu. Ieu nyababkeun résiko ngarusak ati janten langkung luhur. Bisi anjeun aya dina statin atanapi obat-obatan anu sanés pikeun turunkeun koléstérén, konsultasi ka dokter anjeun sateuacan nyandak ragi beureum.

Koénzim Q10 (CoQ10)

Tingkat CoQ10 bisa diturunkeun ku statin. CoQ10 penting pisan dina kaséhatan otot sareng manah. Éta ogé ngabantuan dina produksi énergi. Kurangna cukup CoQ10 tiasa ngabalukarkeun kacapean, nyeri otot, ngaruksak sareng nyeri. Salaku tambahan, béas ragi Beureum ngirangan jumlah CoQ10 dina awak. Bisi anjeun badé nyandak CoQ10 sareng anjeun tetep nganggo beas ragi beureum, konsultasi ka dokter anjeun.

Ekstrak Ragi Beureum

Suplemén Ragi Beureum Ragi

Suplemén anu ngandung nasi ragi beureum parantos dijual di Amérika Serikat. Aranjeunna ngurangan koléstérol sareng lipid séjén dina pembuluh getih manusa. Taun anyar ku inpormasi anu sayogi nyaéta 2008 sareng 2009. Suplemén dietary sangu kapang beureum kira-kira dijual kalayan $ 20 juta unggal taun. Saperti dina Laporan Wawancara Kaséhatan Nasional taun 2007, 1.8 juta résponsén sadaya warga Amérika anu ngagaduhan koléstérasi nurunkeun suplemén kaséhatan.

Anjeun ogé kedah ati-ati nalika mésér suplemén ieu sabab sababaraha produk utamina ti anu ngajual sah henteu aman. Sababaraha suplemén ieu bahkan ngandung kontaminasi anu berpotensi ngabahayakeun.

Ék mangkak beureum digaleuh dimana

Upami anjeun badé mésér suplemén ragi beureum, ngalaksanakeun karajinan online sareng milarian perusahaan anu ngagaduhan mangtaun-taun pangalaman dina produksi suplemén herbal. Tingali a pausahaan anu parantos pisan ngagem modal kanggo mésér alat manufaktur canggih.

Rujukan:

  1. Zhao SP, Lu ZL, dkk. Xuezhikang, ekstrak tina cholestin, ngirangan kajadian kardiovaskular di penderita diabetes jinis 2 anu ngagaduhan panyakit jantung koronér: analisis subgroup pasien kalayan diabetes tipe 2 ti ulikan pencegahan sekundér koronér Cina (CCSPS). J Cardiovasc Pharmacol. 2007 Feb; 49 (2): 81-84.
  2. Néng D, Fong A, Beubeur AV (2017). "Panaliti Asli: Pangaruh tina suplemén Ragi Beureum dina Tingkat Koléstér dina Dewasa". Am J Perawat. 117 (8): 46-54. .
  3. Wang J, Lu Z, Chi J, Wang W, Su M, Kou W, dkk. Uji klinis multicenter tina épék-nurunkeun serum lipid tina monasus purpureus (ragi beureum) persiapan béas tina ubar tradisional Cina. Curr Ther Res. 1997; 58 (12): 964-978.

Daptar eusi

2020-05-20 suplemén
kosong
Ngeunaan ibeimon