Blog

Mangpaat Top 10 Lithium Orotate pikeun Kaséhatan anjeun

 

Naon Ari Litium Orotate

Litium orotat mangrupikeun sanyawa anu diwangun ku logam alkali anu katelah litium anu mangrupakeun bahan aktif, sareng asam orotik anu bertindak salaku molekul transporter. Asam orotik sacara alami dihasilkeun dina awak. Litium orotate sayogi nyayogikeun dina suplemén sareng dianggo salaku perawatan alami pikeun rawat kasawat kaséhatan méntal. Lotium orotate biasana disebut salaku pilihan pikeun litium, ubar anu resep dudung sareng nyegah episode mania dina jalma anu ngagaduhan panyakit bipolar.

 

Kumaha Kacida Lithium Orotate

Pikeun awak anjeun nganggo litium, hiji molekul transporter kedah ngangkut éta. Dina kasus orotate litium, transporter mangrupikeun vitamin B-13 (asam orotik), sanyawa awak anjeun ngahasilkeun sacara alami.

Litium orotate nyayogikeun (5266-20-6) Unggulisasi bio-unggul. Hal ieu ngamungkinkeun mineral kana nembus struktur intracellular sél, kaasup glia, lysosomes, sareng mitokondria.

Litium mantuan dina ngokolakeun gangguan méntal ku ningkatkeun kagiatan messenger messenger dina uteuk.

Panalitiyan anyar nunjukkeun yén épékstabilitas haté litium tiasa salaku hasil tina kamampuan na pikeun ningkatkeun tingkat neurogenesis (produksi sél otak anyar).

Litium nyegah GSK-3β (énzim glikogén synthase kinase-3β). Larangan éta ngagedekeun IGF-1 (faktor kamekaran sapertos insulin-1) sareng BDNF (faktor neurotrophic turunan otak), anu paréntah sél sél saraf saraf pikeun ngahasilkeun ngahasilkeun saraf anyar.

Iraha sél sirung neural ngahasilkeun saraf, mémori sareng wanda énggal sakumaha anu dirarancang. Nanging, tatakrama neurogenesis ngabalukarkeun gangguan haté. Litium ogé berpungsi pikeun ngajaga uteuk anjeun.

 

Litium Orotate Half Kahirupan

Satengah kahirupan pikeun Lithium Orotate nyaéta 24 jam.

 

Keuntungan 10 Litium Orotate

Dibahas di handap aya sababaraha hal anu paling populér pedah oritate litium;

 

1.  Orotate litium dosis rendah nampi fungsi kognitif

Litium orotate (5266-20-6) Parantos kabuktian janten neuroprotective sareng naekeun fungsi kognitif. Litium sigana nambahan BDNF (faktor neurotrophic turunan otak) sareng ieu penting dina ngajaga fungsi uteuk.

Lotium orotate ogé gaduh kamampuan pikeun ngurangan tindakan glikogén synthase kinase-3 anu aub dina sinyal intracellular. Suplemén orotate litium ogé ngahambat stimulasi gumantung kalsium jalur sinyal pro-apoptotic. Ieu ngandung harti yén éta ngabantosan ngirangan maotna sél.

 

2.  Ngaronjatkeun Sistem Imunisasi

Upami anjeun ngembangkeun sistem imun anu unggul, awak anjeun tiasa ngajaga dirina tina serangan éksternal tina kamungkinan organisme anu ngabahayakeun. Ieu ngabantosan ngajaga anjeun dijaga tina panyawat. Litium naekeun sistim imun sareng nyayogikeun pertahanan anu kuat ngalawan sababaraha jinis organisme anu ngabahayakeun.

Kamampuh litium orotat pikeun naekeun sistim imun hasil tina kamampuanna pikeun nurunkeun produksi prostaglandin. Prostaglandin mangrupikeun sanyawa anu nyababkeun pembengkakan sistemik sareng beureum dina awak.

 

3.  Melegkeun Rieut

Ku ngamajukeun pikiran anu tenang sareng damai, litium orotate henteu ngan saukur setrés, tapi ogé ngabantosan dina ngaleungitkeun nyeri sirah. Hiji panalungtikan nunjukkeun yén litium orotate ngagaduhan efisien teu kaunggulan pikeun sababaraha rupa nyeri sirah sekali-sekala.

 

4.  Ningkatkeun umur panjang sareng anti sepuh

Salaku umur urang, urang sadaya sapatemon sababaraha karusuhan kognitif. Dina istilah anu langkung sederhana, memori anjeun parantos janten parah, atanapi anjeun tiasa ngalaman perasaan kabingungan. Sanaos biasa sareng normal, anjeun tiasa nyandak sababaraha léngkah pikeun ngajaga uteuk anjeun séhat nalika anjeun langkung kolot. Kusabab litium orotate ogé mangrupikeun antioksidan, dina émut yén éta ngabantosan akibatna radikal bébas dina otak sareng awak, litium tiasa nganjangkeun umur panjang sareng nyurung pangaruh anti sepuh.

 

5.  Litium orotate ngurangan peradangan

Ngurangkeun radang dina awak anjeun mangrupikeun hal anu pangsaéna pikeun kaséhatan. Kiwari, urang langkung seueur nyerang lingkungan, racun, sareng katuangan, anu ningkatkeun tingkat peradangan sareng nyababkeun panyakit. Panaliti nunjukkeun yén litium orotate nurunkeun protéin radang sareng ningkatkeun jumlah protéin anti radang.

Dina hiji studi ilmiah, litium orotate sigana nunjukkeun épék neuroprotektif ngalawan otoimunitas sistem saraf.

 

6.  Ningkatkeun Kaséhatan Tulang

Panaliti nunjukkeun yén suplemén sareng litium ningkatkeun sareng ngajaga massa tulang. Litium ogé nurunkeun résiko narekahan tulang. Lotium orotate ogé dipercaya ngabantosan tulang rawan sareng penyembuhan tulang.

 

7.  Pengobatan Alkoholisme

Dina pangajaran ilmiah, 42 pecandu alkohol dirawat ku Lithium nalika rehabilitasi alkohol dina setélan klinis salami 6 bulan. Data dikumpulkeun tina rékaman prakték klinis salami sapuluh taun saatos diajar awal.

Pasién dirawat kalayan 150 mg Lithium Orotate pér dinten salila 6 bulan sareng fosfolipid penting, orotate magnesium, orotate kalsium, sareng bromelain.

Diantara pasién, sapuluh henteu ngalaman kambuh deui tina tilu dugi ka sapuluh taun. Tilu belas pasién tiasa tetep sober ti hiji dugi ka tilu taun. Pasien sanésna kambuh antara genep ka 12 bulan.

Élmuwan menyimpulkan yén terapi Lithium Orotate efektif sareng aman dina ngubaran alkoholisme kalayan efek samping anu sakedik.

Litium Orotate

 

8.   Litium ngurangan ongkos bunuh diri

Taun 1990, para ilmuwan mutuskeun pikeun naliti jumlah litium dina cai nginum dina 27 county Texas anu béda. Aranjeunna mendakan yén kabupaten anu kagungan jumlah litium sahenteuna dina cai nginum maranéhanana ngagaduhan kadar tingkat bunuh diri. Negara anu ngagaduhan tingkat litium pangluhurna kagungan 40 persén langkung saeutik kadar bunuh diri!

Hiji kajian anu sami dilakukeun di Jepang dina taun 2013. Studi ogé sadar yén jumlah litium anu langkung ageung nginum cai nunjukkeun pangaruh pelindung anu langkung luhur ngalawan résiko bunuh diri di awéwé.

 

9.  sare

Dumasar kana rupa-rupa studi sél sareng sato awal, sababaraha panaliti mendakan yén litium tiasa nunjukkeun sababaraha épék positif anu aya dina "master jam" awak atanapi irama sirkadian anu ngabantosan pangaturan pencernaan, bobo sareng prosés sareng kagiatan harian penting.

Khususnya, litium parantos ditingalikeun na nyandak irama sirkadian langkung panjang. Mungkin ngabantosan dina ngarawat sababaraha masalah bobo sareng masalah anu sanésna timbul nalika irama sirkadian anu disebatna "disinkronisasi" tina siklus 24-jam anu biasa.

Sababaraha panaliti ogé nalungtik naha lithium orotate tiasa ngabantosan aktivasina sababaraha protéin sareng gén anu kalibet dina siklus bobo-hudang. Siklus ieu ngabantosan awak pikeun tetep "sinkron" sareng siklus siang / wengi. Kalayan kecap séjén, ieu tiasa nunjuk kana kamampuan lithium dina ngajantenkeun uteuk sareng awak anjeun langkung peka kana pitunjuk biologis dina hiji dinten.

Sababaraha studi klinis parantos nunjukkeun yén ubar litium tiasa ningkatkeun bobo pasien bipolar. Tapi, saran ieu ngan ukur ngandung hubungan "dosis tinggi" litium.

 

10.  neuroprotection

Orotate Litium nyegah apoptosis, nguatkeun zat abu-abu utuh, ningkatkeun régulasi DNA pikeun neurogenesis, ningkatkeun NAA (N-acetyl-aspartate), ngurangan sékrési beta-amyloid. Éta ogé ngajaga ngalawan karuksakan sél otak nalika aranjeunna kabentuk. Sanyawa ogé ngajagi karacunan glutamat. Sadaya tindakan ieu nyumbang kana neuroprotection sareng pencegahan ngalawan sagala rupa panyakit anu aya dina uteuk.

 

Litium orotate ADHD

Sababaraha studi klinis nunjukkeun yén litium orotate tiasa nurunkeun paripolah impulsive-agrésif dikaitkeun ADHD. Tapi, para ilmuwan nyarankeun yén resep litium ngan ukur kudu dirumuskeun nalika ubar anu sanés gagal damel.

Lithium orotate leungitna beurat

Sanaos panggunaan litium orotate tiasa ngabalukarkeun turunna napsu, teu aya buktina klinis anu cukup pikeun ngabuktikeun yén litium tiasa dianggo pikeun ngabantosan leungitna beurat.

 

 Naon Bédana Anu Ngeunaan Litium Orotate sareng Litium

Sakumaha parantos disebatkeun tadi, Litium orotat mangrupikeun sanyawa anu diwangun ku logam alkali anu katelah litium sareng asam orotik (zat anu sacara alami dihasilkeun dina awak). Dina istilah anu langkung saderhana, lithium orotate mangrupikeun gabungan tina lithium sareng asam orotik. Di sisi anu sanésna, Litium ngan saukur logam alkali sareng bahan aktif kusabab asam orotik ngan ukur dianggo salaku molekul transporter anu ngamungkinkeun litium tiasa dianggo.

Mana pangan anu ngandung Litium Orotate?

Litium mangrupikeun logam anu réaktif pisan réaktif anu kapanggih sacara alami pisan dina jumlah awak urang. Éta ogé sayogi salaku suplemén sareng biasana dipendakan dina cai nginum sareng dina sababaraha pangan sapertos daging, lauk, sereal, kacang, suung, susu, sayuran, kelp, mustard, sareng pistachios. Nanging upami anjeun hoyong gaduh pangalaman orotate litium anu hébat, anjeun kedah mertimbangkeun mésér suplemén over-the-counter anu ngandung jumlah létium orotate.

 

Sabaraha lami Litium Orotate Lithium?

Sababaraha urang tiasa naros, naha litium orotate damel langsung? Dina jawabanana henteu. Éta biasana peryogi sababaraha minggu kanggo litium orotate pikeun ngamimitian damel. Profesional perawatan kaséhatan anjeun bakal ngalaksanakeun tés getih salami pangobatan. Ieu sabab litium orotate tiasa mangaruhan kumaha ogé fungsi tiroid atanapi ginjel anjeun. Éta ogé paling kagunaan upami tingkat ubar dina awak anjeun tetep dijaga.

 

Dosis Litium Orotate

Dosis orotate litium disarankeun pikeun jalma dewasa anu kaserang épisode manic akut panyawat bipolar nyaéta 1.8 gm atanapi 20 dugi 30 mg / kg litium karbonat unggal dinten. Dosis dibagi kana dua nepi ka tilu dosis dina kasus déprési parna atanapi episode mania. Pikeun ngajagaan ngalawan épisode sanésna, dosis normal nyaéta 900 mg dugi ka 1200 mg unggal dinten dina dua dugi ka opat dosis anu dibagi. Larutan 24-32 mEq litium sitrat, dirumuskeun dina dua dugi ka opat dosis dibagi per dinten, ogé épéktip. Dosis normal henteu kedah ngalangkungan 65 mEq lithium sitrat atanapi 2.4 gram lithium carbonate per dinten.

Ngeureunkeun ubar litium orotate sakaligus ningkatkeun kasempetan deui kajadian deui gejala gangguan bipolar. Dosis orotate Litium kudu turun laun saeutikna sahenteuna dua minggu.

Dosis orotate Litium disarankeun pikeun barudak anu karusuhan bipolar nyaéta 15-60 mg / kg sadinten.

 

Pangaruh Sisi Litium Orotate

Hiji studi klinis leutik ngalaporkeun ieu efek samping litium orotate:

  • Napsu nafsu
  • Gejala hampuh otot lemah lembut,
  • Panyangkut hampang
  • Kalemahan

Nanging, gejala ieu katingali dina sababaraha pasién anu nyandak lithium orotate 150 mg per dinten. Gejala ieu direngsekeun saatos panurunan dosis lithium orotate.

 

Lithium Orotate Kahariwang

Resép karesep kueun litium kadangkala disarankeun digabungkeun sareng antidepresan nalika ngurus pasién anu henteu hasil ngarésponasi antidepresan sapertos SSRIs.

Panaliti awal nunjukkeun yén ngagabungkeun dosis litium anu low ogé mangaruhan paripolah kahariwang sacara positif. Hiji panilakaan ngalibetkeun 51 pasien sareng karesahan anu henteu ngaréspon pikeun pangobatan sareng venlafaxine anu mangrupikeun ubar antidepresan umum. Nalika orotate litium dosis low digabungkeun sareng perlakuan venlafaxine biasa, sakitar 50% pasien nunjukkeun kamajuan dina gejalana.

Dua kajian anu sanés nunjukkeun yén nambihan litium orotate kana jenis antidepresan khusus sapertos tricyclics sareng antidepresan generasi kadua kalebet trazodone, bupropion, desipramine, sareng venlafaxine tiasa ngabantosan ningkatkeun gejala kahariwang di kalolobaan pasien.

 

Interaksi Narkoba Lithium Orotate

Ogé, litium orotate tiasa berinteraksi sareng sagala rupa pangobatan kalebet MAOIs (inhibitor monoamine oxidase), sambetan ACE, methyldopa, anticonvulsants, meperidine, antidepresan, diurétics loop, blockers saluran kalsium, sareng dextromethorphan.

Nganggo orotate litium henteuna tunjuk ajar profésional kaséhatan mangrupikeun upami henteu nganggo pangobatan anu sanés.

 

Suplemén Litium Lisanum

Suplemén orotate litium disebut salaku suplemén séhat tur aman pikeun dijantenkeun salaku sumber litium dosis rendah. Suplemén anu diékstrak tina katuangan anu beunghar ku litium kaasup daging, lauk, sereal, kacang, suung, susu, sayuran, kelp, mustard, sareng pistachios. Suplemén orotate litium sayogi pikeun online. Nanging, anjeun kedah maca ulasan litium orotate ti pembeli anu mésér suplemén ti toko online sateuacan mésér pikeun mastikeun anjeun mésér produk tina pembekal sah.

 

Rujukan:

  1. Balon R. Kamungkinan bahaya a "suplemen gizi" orotat litium. Ann Clin Psychiatry. 2013; 25 (1): 71.23376874 Barkins R. Lithium dosis rendah sareng épék pendukung kasihatanna. Nutr Perspect. 2016; 39 (3): 32-34.
  2. Smith DF (April 1976). "Litium orotat, karbonat, sareng klorida: farmakokinetik, polydipsia sareng poliuria dina beurit". Jurnal Farmakologi Inggris. 56 (4): 399-402.
  3. Wilson, Edward N. (2020). "NP03, a Microdose Lithium Formulate, Blunts Early Amyloid Post-Plaque Neuropathology in McGill-R-Thy1-APP Alzheimer-Like Transgenic Rats". J Alzheimers Dis. 73 (2): 723-739.

 

Daptar eusi

 

 

2020-04-17 suplemén
Ngeunaan ibeimon